Home > Voorbeschouwing Telstar – TOP Oss
NIEUWS

Voorbeschouwing Telstar – TOP Oss

23 januari 2020

De afgelopen weken waren druk voor de ploeg van Klaas Wels. Twee weken waarin vier duels werden gespeeld. Morgen is de laatste van deze reeks aan de beurt. TOP Oss gaat op bezoek in Velsen-Zuid. Hier wacht tegenstander Telstar op hen, voor de wedstrijd in speelronde 23 van de Keuken Kampioen Divisie.

In de bekerwedstrijd tegen AZ viel Giovanni Büttner geblesseerd uit. Hij zal er vrijdag helaas niet bij zijn.

Foto’s: Bert van Berkum

Telstar staat er na 22 gespeelde wedstrijden prima voor in de competitie. Ze  bezetten momenteel de negende plek op de ranglijst en bezitten over 33 punten. Hun grootste overwinning was vroeg in het seizoen tegen Excelsior. In eigen huis wonnen zij met 3-0 van de Rotterdammers.

Sterke tegenstander
In de laatste vijf competitiewedstrijden heeft Telstar niet verloren. Tegen NAC, De Graafschap en Excelsior werd er gelijkgespeeld, maar Jong AZ en FC Eindhoven werden verslagen. Tussentijds heeft Telstar ook nog meegedaan aan het bekertoernooi. Zij werden uitgeschakeld door Ajax, maar hebben het de Amsterdammers nog enigszins moeilijk weten te maken. Ajax ging er nipt met de overwinning vandoor, toen er 3-4 werd gewonnen in het Rabobank Ijmond Stadion.

Eerdere ontmoetingen
De eerdere ontmoeting tussen TOP Oss en Telstar eindigde in 2-2 gelijkspel. De kansenverhouding was weliswaar in het voordeel van TOP. Vrijdag dus de kans voor de mannen uit Oss om dit recht te zetten en te laten zien waar zij toe in staat zijn. Dit gaat natuurlijk geen makkelijke klus worden,  maar TOP Oss lijkt tot nog toe prima uit de winterstop gekomen. Hoewel er tegen Jong AZ niet gewonnen werd (3-1) heeft de ploeg van Wels redelijk spel op de mat gelegd. In diezelfde week werd er op vrijdag gewonnen van koploper Cambuur. Iets wat weinigen aan zagen komen, maar weldegelijk wat zegt over het spel van de rood-witten. Om uit de onderste regionen weg te komen, moet er natuurlijk nog meer gewonnen worden, maar de eerste stappen zijn gezet. Laten we hopen dat dit de opmars is naar meer goeds.

Ones to watch
Reda Kharchouch is de man met de meeste doelpunten bij Telstar. Hij maakte er maar liefst vijftien in 22 wedstrijden. Hiermee staat hij hoog bovenaan het lijstje bij Telstar. Elayis Tasvan staat op de tweede plek en maakte er zes. Topscorer bij TOP Oss, Philippe Rommens, kwam afgelopen dinsdag niet in actie tijdens de bekerwedstrijd tegen AZ. Vrijdag zal hij er gelukkig gewoon weer bij zijn.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Ronald Koeman jr. verlengt contract!

Het contract van Ronald Koeman (25) is verlengd met één seizoen. De keeper is al sinds 2015 actief in Oss. De doelman vierde afgelopen week zijn 25e verjaardag. Nu is het wederom tijd...

Bestel ze nu: TOP Oss mondkapjes!

Ook TOP Oss gaat mee in de huidige 'mode'. De nieuwe TOP Oss mondkapjes zijn nu verkrijgbaar! Of het nu voor in het openbaar vervoer, bij de kapper of voor in het stadion is als we...