Home > Voorbeschouwing Telstar – TOP Oss
NIEUWS

Voorbeschouwing Telstar – TOP Oss

8 oktober 2020

Aankomende zaterdag reist TOP Oss met vertrouwen af naar Velsen-Zuid. Na het behalen van de eerste overwinning van het seizoen tegen FC Dordrecht, speelt de ploeg van Klaas Wels zaterdag uit bij Telstar. Daar hopen de Ossenaren de eerste zege van de competitie een vervolg te geven. Er zal om 21:00 afgetrapt worden in het Rabobank IJmond Stadion.

Door: Nick Ruisch

Afgelopen maandag boekte TOP Oss hun eerste zege van het seizoen, door met 2-0 te winnen van FC Dordrecht. Kyvon Leidsman scoorde vlak voor rust de 1-0, daarmee tekende de spits voor zijn eerste goal in het betaald voetbal. In de tweede helft besliste Dennis van der Heijden de wedstrijd met een wereldgoal; hij schoot een vrije trap vanaf de middenlijn over de keeper heen.

Een vreugdevolle avond!

Foto’s: Bert van Berkum

Telstar en TOP Oss zijn al 24 keer met elkaar de strijd aangegaan. Zeven keer wonnen de Ossenaren het duel, acht keer pakte Telstar de volle buit en negen keer werden de punten verdeeld. Afgelopen seizoen verloor TOP Oss met 1-0 op bezoek bij Telstar door een doelpunt van oud-Telstar spits Kharchouch.

Voor Telstar is het een drukke transferzomer geweest. Tien spelers verlieten de club, waarop de club negen nieuwe spelers wist aan te trekken. Een grote aderlating bij de Witte Leeuwen was het vertrek van clubtopscoorder Reda Kharchouch, die vertrok naar Sparta Rotterdam. De spits scoorde vorig seizoen 20 keer in 28 duels. Eén van de nieuwe spelers is Gyliano van Velzen, hij kwam over van het Engelse Crawley Town. Gyliano van Velzen heeft een verleden in de Eerste Divisie, zo speelde hij in 2017 bij FC Volendam en later bij Roda JC. Ondanks de vele transfers kende de tegenstander van aankomende zaterdag prima seizoenstart, na de eerste zes wedstrijden staan de Witte Leeuwen op tien punten en daarmee op een zesde plek. Telstar boekte een aantal knappe overwinning door met 1-2 uit te winnen bij Excelsior, 6-1 winst thuis tegen FC Den Bosch en een 2-3 overwinning uit bij FC Eindhoven. Ondanks die overwinningen ging de ploeg van Andries Jonker afgelopen week met 3-0 hard onderuit bij Jong PSV, daardoor zullen zij zich graag willen revancheren tegen TOP Oss.

Ook aankomende zaterdag zijn er wegens de coronamaatregelen geen (uit)supporters welkom in het stadion, maar desalniettemin weten we dat jullie ons vanuit huis zullen steunen!

Het duel van zaterdagavond (aftrap 21:00) staat onder leiding van scheidsrechter Bos. De wedstrijd wordt live uitgezonden op FOX Sports 1.

 

Op naar de volgende driepunter!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

TOP Oss wint derby met overmacht 2-0

Het was echt een hele periode geleden dat we de Bossche rivalen hadden verslagen. Op een druilerige dinsdagavond in oktober 2020 was het dan weer zo ver! We versloegen op zeer verdiende...