Home > Voorbeschouwing Sparta Rotterdam – TOP Oss
NIEUWS

Voorbeschouwing Sparta Rotterdam – TOP Oss

11 april 2019

Met nog vijf wedstrijden te spelen komt het einde van de competitie steeds dichterbij. Voor TOP Oss gaat de strijd om een startbewijs voor de Play Offs aanstaande zondag verder, wanneer de ploeg van Klaas Wels een bezoek brengt aan Sparta Rotterdam.

Tekst: Kenny Boons

Het elftal van Henk Fräser staat met 65 punten op de tweede plaats in de Keuken Kampioen Divisie. De titel lijkt een brug te ver, want het verschil met FC Twente bedraagt nog altijd zeven punten. Ook al liepen de Rotterdammers de afgelopen wedstrijden vier punten in op de koploper. Sparta is negen duels op rij ongeslagen, waarvan er zeven werden gewonnen.

In september speelde TOP en Sparta met 0-0 gelijk in het Frans Heesen Stadion. Dat was op een bijzondere avond; een dag na het spoorwegongeluk in de stad. 

Mooie mix
De selectie van de kasteelheren bestaat uit een goede mix van talenten en ervaren krachten. Met spelers zoals Royston Drenthe, Bart Vriends, Dries Wuytens en Gilliano Wijnaldum staat er een ervaren verdediging. Op het middenveld spelen onder andere de jeugdproducten Deroy Duarte en Abdou Harroui en oud-Eredivisie spelers Eduard Duplan, Mohammed Rayhi en Lars Veldwijk spelen voorin.

Daarnaast mag spits Halil Dervisoglu niet worden vergeten. De 19-jarige aanvaller was vorig seizoen namens het beloftenelftal van de Kasteelclub nog op schot in de Tweede Divisie, maar laat ook nu zien van waarde te zijn. Dervisoglu was tot dusver tien keer trefzeker. Lars Veldwijk is de clubtopscoorder, hij maakte negentien doelpunten. Overigens is Sparta met zeventig treffers de meest scorende ploeg van de competitie.

Ex-Spartanen
Twee spelers uit de Osse selectie hebben een verleden bij Sparta R’dam. Huseyin Dogan, die terugkeert van een schorsing, speelde 55 officiële duels voor de Rotterdammers. Daarin was hij vier keer trefzeker en bereidde zeven doelpunten voor. Aanvoerder Rick Stuy van den Herik neemt het op tegen de ploeg waar hij een aantal jaar in de jeugd speelde.

Head-to-head
TOP Oss speelde zeventien keer eerder tegen Sparta. Er werd één keer gewonnen van de oudste profclub van Nederland. Dat was in 2002 toen er in Rotterdam met 2-4 werd gewonnen. Eerder dit seizoen bleef het in Oss 0-0.

De wedstrijd van aankomende zondag op Het Kasteel begint om 14.30 uur. Niks missen van dit duel? Via onze Twitter- en Instagrampagina houden we jullie middels live-updates op de hoogte van de verrichtingen op het Rotterdamse kunstgras.

Kunnen we opnieuw een topploeg verrassen?

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?