Home > Voorbeschouwing SC Telstar – TOP Oss
NIEUWS
Voorbeschouwing SC Telstar – TOP Oss
3 maart 2022

Na twee verloren wedstrijden, tegen respectievelijk FC Emmen en FC Eindhoven, wist TOP Oss afgelopen weekend drie punten te pakken door een klinkende 4-1 zege te boeken op Jong FC Utrecht. Het is nu aan de ploeg van Bob Peeters om deze reeks door te zetten. Deze speelronde neemt TOP Oss het in een uitwedstrijd op tegen SC Telstar. De wedstrijd wordt niet live uitgezonden, het eerste fluitsignaal klinkt om 20.00 uur.

We zullen strijden voor de drie punten!

Foto’s: Bert van Berkum

SC Telstar

SC Telstar zit momenteel in een lastige periode. De afgelopen twee speelronden kwam de ploeg niet in actie door de storm Eunice en door het kapotte stadion van ADO Den Haag. Afgelopen dinsdag speelde de ploeg uit Velsen-Zuid een vriendschappelijk duel tegen SC Cambuur om het wedstrijdritme bij te spijkeren. SC Cambuur wist SC Telstar met 2-0 te verslaan. Voor de eerdergenoemde afgelastingen wist de ploeg van Andries Jonker acht punten te pakken uit vijf wedstrijden. Glynor Plet en Rashaan Fernandes zijn de belangrijkste spelers voor De Witte Leeuwen. Plet wist dit seizoen zeven keer het net te vinden en driemaal een assist te geven, Fernandes heeft drie doelpunten achter zijn naam en assisteerde een ploeggenoot zes keer.

 

Middenmoot

Het duel met SC Telstar is een belangrijke voor het klassement, aangezien ze slechts twee punten onder TOP Oss staan en nog een wedstrijd hebben in te halen. Als de Ossenaren weten te winnen behouden zij voorlopig de twaalfde plaats, bij een verliespartij haalt SC Telstar TOP Oss in op de ranglijst. Het is dus aan- of afhaken voor de ploeg van Bob Peeters.

 

Historie

De eerste editie van SC Telstar – TOP Oss werd gespeeld in het seizoen 1996/1997. De ploeg uit Oss wist deze wedstrijd met 1-3 te winnen door een doelpunt van Jerry Taihuttu en twee van Yuri Cornelisse.

 

TOP Oss speelde 24 keer eerder een uitwedstrijd tegen SC Telstar. TOP Oss trok vijf keer aan het langste eind, er werd acht keer gelijkgespeeld en SC Telstar wist in eigen huis elf keer te winnen. De laatste editie eindigde in een 1-1 gelijkspel. De ploeg uit Velsen-Zuid kwam al vroeg op voorsprong door Sebastian Soto. In de laatste minuut wist Cas Peters, op aangeven van Dennis van der Heijden, de Ossenaren op gelijke hoogte te brengen.

 

Blessures/schorsingen

TOP reist af naar Velsen-Zuid zonder Jan Lammers en Dominik Velecky. Beiden zullen vanwege blessureleed achterblijven in Oss.

 

Scheidsrechter

SC Telstar – TOP Oss staat onder leiding van scheidsrechter Luuk Timmer.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

We willen onszelf nog een keer belonen

We willen onszelf nog een keer belonen

De laatste wedstrijd van het seizoen is een feit, voor dit duel zal MVV Maastricht naar het Frans Heesen Stadion afreizen. Eerder dit seizoen werd er met 1-1 gelijkgespeeld, beide ploegen...