Home > Voorbeschouwing SC Heerenveen – TOP Oss
NIEUWS
Voorbeschouwing SC Heerenveen – TOP Oss
26 oktober 2020

Aankomende dinsdag is het weer tijd voor bekervoetbal! De loting heeft bepaald dat we aankomende dinsdag naar Friesland afreizen voor de wedstrijd tegen SC Heerenveen. Een tegenstander van formaat, maar zoals we weten kan er in het bekertoernooi van alles gebeuren!

TOP Oss lijkt zijn draai de laatste weken te hebben gevonden, getuige de zeven punten die de ploeg van Klaas Wels behaalde in zijn laatste drie wedstrijden. De derby tegen FC Den Bosch werd op overtuigende wijze met 2-0 gewonnen. Dominant spel en het, vol overtuiging, nemen van het initiatief in de wedstrijd zorgden ervoor dat FC Den Bosch er nauwelijks aan te pas kwam. De ploeg wilde deze lijn graag doorzetten en dat leek te gaan gebeuren tegen Jong FC Utrecht, totdat een vijftal corona besmettingen plots roet in het eten gooide. Uit voorzorg werd de wedstrijd afgelast, waardoor de blikken vanaf dat moment konden worden gericht op de bekerwedstrijd van dinsdag.

Een mooi gebaar van onze trouwe supporters!

Foto’s: Ronald Goudberg

SC Heerenveen

In SC Heerenveen treffen we een Eredivisieclub van formaat. De Friezen kenden een goede seizoenstart en bezetten momenteel een knappe vierde plek in de Eredivisie. Afgelopen zaterdag werd er in eigen huis met 4-0 gewonnen van FC Emmen, wat wederom een bevestiging is van de goede reeks die ze hebben ingezet. Smaakmaker Chidera Ejuke werd afgelopen zomer verkocht voor ruim 11 miljoen euro, wat een fikse aderlating was voor de ploeg van Johnny Jansen. Tegelijkertijd werd er op deze manier wel ruimte gecreëerd om een oude bekende aan te trekken: Henk Veerman keerde na twee seizoenen weer terug bij SC Heerenveen. Doordat absolute smaakmaker en naamgenoot Joey Veerman de Friezen trouw bleef, vormen de Veermannetjes nu een gouden koppel dat al goed op stoom lijkt te zijn gekomen. Zaak voor de mannen van Klaas Wels om dit gevaarlijke duo onschadelijk te maken.

Eerdere ontmoeting

Een bekerpotje in en tegen SC Heerenveen is niks nieuws voor onze club. Op 21 december 2011 stond deze wedstrijd namelijk ook de planning in het bekertoernooi. Een dag die bij vele TOP Oss fans nog op het netvlies zal staan, alleen dan niet bepaald in positieve zin. Na een vroege achterstand en een daaropvolgende rode kaart voor de Ossenaren kon de avond al snel als kansloos worden bestempeld. De teller stopte pas bij elf goals voor de Friezen, waarmee toch wel kon worden gesproken van een blamage.

Aankomende dinsdag gaan onze mannen er in ieder geval alles aan doen om wél met een overwinning terug naar huis te keren. Kansen liggen er in ieder geval altijd en al helemaal als er met hetzelfde lef en vertrouwen wordt gespeeld als de laatste weken. De bal is en blijft tenslotte rond!

Het duel van aankomende dinsdag (aftrap 19:45 uur) staat onder leiding van scheidsrechter Edgar Bijl. Vanwege de corona-maatregelen mogen er helaas geen uitsupporters meereizen naar Heerenveen. De wedstrijd is te volgen via onze Twitter- en Instagrampagina.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

TOP Oss breidt technische staf uit

TOP Oss breidt technische staf uit

TOP Oss maakt bekend dat de technische staf voor volgend seizoen verder is ingevuld.El Idrissi komt over vanuit de jeugd van FC Utrecht, waar hij het afgelopen jaar hoofdtrainer was van...