Home > Voorbeschouwing SC Cambuur – TOP Oss
NIEUWS

Voorbeschouwing SC Cambuur – TOP Oss

27 februari 2019

Met het volle pond uit de laatste twee wedstrijden op zak, maakt TOP Oss zich op voor de lange reis naar Leeuwarden. Hier staat op de vooravond van de carnaval het treffen met SC Cambuur op de rol.

Tekst: Kenny Boons

Door het winnen van de laatste twee competitieduels is TOP geklommen naar de achtste plaats in het klassement. Tegenstander Cambuur staat na 26 wedstrijden op de vijftiende plaats, daar waar je ze misschien niet zou verwachten.

Tot vrijdag Xavier!

Verlangen naar betere tijden
SC Cambuur heeft de afgelopen jaren op sportief vlak beter gepresteerd dan nu. In 2013 werden ze kampioen van de eerste divisie en promoveerden zodoende – na dertien seizoenen afwezigheid – naar de Eredivisie. Sinds de terugkeer in 2016 bereikten de Friezen de afgelopen twee seizoenen de halve finale van de Play Offs. De huidige plaats in het rechterrijtje van de Keuken Kampioen Divisie strookt dan ook niet met de sportieve ambities en zal het verlangen naar betere tijden aanwakkeren.

Matige serie
De Friesen zijn al vijf wedstrijden op rij zonder overwinning. Drie duels gingen verloren en er waren twee remises te noteren. Vorige week vrijdag verloor de ploeg van René Hake in eigen huis met 1-3 van laagvlieger FC Dordrecht. Daarnaast lukte het SC Cambuur op 13 januari van dit jaar voor het laatst om meer dan één keer in een wedstrijd te scoren. Destijds werd Sparta Rotterdam op 3-3 gehouden.

De selectie onder de loep
De selectie van SC Cambuur herbergt één speler met een verleden bij TOP Oss. Dat is doelman Xavier Mous, die de voorgaande drie seizoenen het Osse doel verdedigde. Een weerzien met Justin Mathieu zit er niet meer in. De aanvaller, die twee seizoenen actief was voor de Rood-Witten, vertrok deze maand naar het Kroatische HNK Gorica. Linksbuiten Kevin van Kippersluis is met zeven doelpunten clubtopscoorder. Daarnaast zijn de rappe Issa Kallon en spits Sam Hendriks spelers om in de gaten te houden. Verdediger Robbert Schilder (32) speelde ruim 250 Eredivisie-duels namens onder andere Ajax, NAC Breda en FC Twente.

Head-to-head
Aankomende vrijdag speelt TOP Oss voor de 40e keer tegen SC Cambuur. Historisch gezien ligt het voordeel bij de Friesen, zij wonnen 24 eerdere ontmoetingen. TOP Oss was elf keer de betere. Eerder dit seizoen ging het thuisduel tegen SC Cambuur met 1-3 verloren, terwijl de Ossenaren vorig seizoen zowel het thuis- als uitduel wisten de winnen.

Tickets
Kaarten voor dit uitduel zijn nog verkrijgbaar. Klik hier voor alle informatie. Niet in het Cambuurstadion aanwezig? Volg dan ons live-verslag via Twitter of bekijk de hoogtepunten van de wedstrijd gedurende het schakelprogramma op FOX.

Er zijn sowieso 50 Ossenaren die de reis naar het hoge noorden maken. Jij ook?

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

OFF DAY TOP OSS TEGEN STERK TELSTAR 1-4

Er was afgelopen zaterdagmiddag heel veel te winnen voor TOP Oss. Een overwinning zou de ploeg op een play-offpositie hebben gebracht en op gelijke hoogte met de tegenstander Telstar!...

Voorbeschouwing TOP OSS – TELSTAR

Helaas is het TOP Oss afgelopen zondag niet gelukt om de zesde overwinning op rij te boeken en daarmee een nieuw clubrecord neer te zetten. Nu is het aan de ploeg van Klaas Wels de taak...