Home > Voorbeschouwing: SC Cambuur – TOP Oss
NIEUWS

Voorbeschouwing: SC Cambuur – TOP Oss

17 oktober 2019

Na de puntendeling tegen Telstar (2-2) maakt TOP Oss zich op voor de lange reis naar Leeuwarden. Daar wacht de ploeg van trainer Klaas Wels een lastige uitwedstrijd tegen het goed presenterende SC Cambuur.

Door: Kenny Boons

TOP wist zich afgelopen weekend redelijk te herstellen van de zeperd in Den Bosch. In het eigen Frans Heesen Stadion werd in een amusant duel een punt gepakt tegen Telstar. Onze aankomende tegenstander speelde vorige week ook gelijk. Cambuur kwam niet verder dan 0-0 op bezoek bij MVV.

Delano Ladan en Ragnar Oratmangoen (boven) maakten vorig seizoen deel uit van de selectie van Klaas Wels. Nu spelen ze in het geel-blauw.

Promotiekandidaat
SC Cambuur is in goeden doen. De club uit Leeuwarden is zeven wedstrijden op rij ongeslagen en daarvan werden er ook nog eens zes gewonnen. Cambuur incasseerde in zijn laatste vier competitiewedstrijden zelfs geen enkel tegendoelpunt. Door deze goede prestaties staan de geelblauwen met 22 punten op de tweede plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Ze hebben hetzelfde puntenaantal als koploper NAC Breda, maar de Brabanders hebben nog een wedstrijd tegoed.

Na het magere vorige seizoen – SC Cambuur werd slechts tiende – lijkt de club zich weer te ontpoppen tot promotie kandidaat, en dat met de teruggekeerde trainer Henk de Jong voor de groep. Hij was van 2014 tot en met 2016 al hoofdcoach van Cambuur en in deze periode zou hij zowel promoveren als degraderen met de club. De afgelopen twee seizoenen was De Jong trainer van De Graafschap.

Doelpunten
In SC Cambuur treffen we een van de meest scorende ploegen van de competitie. Met 24 gemaakte doelpunten moeten ze alleen Jong Ajax voor zich dulden (27 treffers). Cambuur-spits Robert Mühren is met acht goals topscoorder van de Keuken Kampioen Divisie. Ook Jamie Jacobs (overgekomen van AZ) is op schot. De middenvelder heeft al zes doelpunten gemaakt.

Twee spelers uit de selectie van SC Cambuur speelden vorig seizoen nog hun wedstrijden in ons Frans Heesen Stadion. Zowel Ragnar Oratmangoen als Delano Ladan speelden vorig seizoen op huurbasis bij TOP en voetballen nu dus in Leeuwarden.

Historie
Beide ploegen speelden al veertig keer een officieel duel tegen elkaar. Cambuur won 24 ontmoetingen en TOP Oss was elf keer de betere. Vorig seizoen bleef het in Leeuwarden bij 0-0. Het seizoen daarvoor wist TOP nog te winnen, 1-3. De Osse goals werden destijds gemaakt door Dogan, Kamaci en Adarabioyo.

De wedstrijd van aanstaande vrijdag begint om 20.00 uur. Niet aanwezig in Leeuwarden? De wedstrijd is te volgen via ons Twitter- en Instagramaccount en tevens live te zien op FOX Sports 2.

KOM OP TOP!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Voorbeschouwing: Jong PSV – TOP Oss

Voor komende vrijdag staat er wederom een erg belangrijke wedstrijd op het programma voor TOP Oss, dit keer tegen de beloften van PSV. Jong PSV presteert, net als het eerste elftal,...

Informatie kaartverkoop JONG PSV uit

Op vrijdag 21 februari, 20:00u trappen we af op de Herdgang in Eindhoven tegen Jong PSV. Reis jij Klaas Wels en z'n mannen achterna? De wedstrijd is te bezoeken middels eigen (vrij)...