Home > Voorbeschouwing Roda JC – TOP Oss
NIEUWS

Voorbeschouwing Roda JC – TOP Oss

5 september 2019

Ondanks het interlandvoetbal dendert de Keuken Kampioen Divisie gewoon door. TOP Oss maakt zich op voor het vijfde competitieduel van het seizoen. Aanstaande zondag – aftrap 14.30 uur – spelen onze Rood-Witten de uitwedstrijd tegen Roda JC.

 Door: Kenny Boons

Vorige week vrijdag boekte TOP een prima resultaat. In het Frans Heesen Stadion werd koploper De Graafschap verdienstelijk op 0-0 gehouden. Daarmee staat na een viertal competitiewedstrijden de teller op vier punten.

Frustratie na de late gelijkmaker in april. Dat duel eindigde in 1-1.

Bijna onderaan
Zondag is Roda JC de volgende tegenstander. De club uit Kerkrade vinden we, met slechts één punt, terug op de negentiende plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Roda opende het seizoen met een 1-1 gelijkspel tegen Almere City FC, maar verloor daarna achtereenvolgens van FC Volendam (4-0), NEC (1-2) en aartsrivaal MVV (1-0). De Limburgers houden op dit moment alleen FC Dordrecht onder zich op de ranglijst.

Moeilijke jaren
Roda JC heeft betere tijden gekend. Lange tijd waren de Koempels een vaste speler in de Eredivisie, de club won twee keer de KNVB Beker (in 1997 en 2000) en speelde rond de eeuwwisseling regelmatig Europees. In 2014 kwam er echter een einde aan veertig jaar Eredivisievoetbal in Kerkrade, de club werd laatste op het hoogste niveau en degradeerde direct. Het seizoen erop zou Roda via de play offs weer promoveren om vervolgens in 2018 weer een stapje terug te doen.

Vorig seizoen verliep ook teleurstellend voor Roda JC. De toenmalige degradant eindigde als dertiende en liep daarmee zelfs nacompetitievoetbal mis. Ook dit seizoen is de start nog niet veelbelovend. En dat terwijl de selectie van Roda met spelers zoals Roland Alberg, Robert Klaasen, Daryl Werker en Jordy Croux een aantal spelers bevat met (ruime) ervaring in de Eredivisie. De ploeg van de in deze zomer aangestelde Jean-Paul de Jong scoorde pas twee keer. Geen enkele club in het betaalde voetbal scoorden tot dusver minder vaak dan de Limburgers.

Bekeroverwinning
Onze Rood-Witten speelden pas vijf keer eerder tegen Roda JC. De balans is in evenwicht, beide ploegen wonnen twee onderlinge duels. De bijzonderste Osse overwinning was in 1992, toen TOP in de derde ronde van de KNVB Beker thuis met 5-1 won van de Limburgers. Vorig seizoen bleef het in Kerkrade bij 1-1.

De wedstrijd van zondagmiddag staat onder leiding van scheidsrechter Stan Teuben. Voor wie niet in het Parkstad Limburg Stadion aanwezig is, is de wedstrijd te volgen via onze Twitter- en Instagrampagina. Daarnaast wordt de wedstrijd live uitgezonden op FOX Sports 1.

Tickets
Natuurlijk hebben we veel liever dat je mee naar Kerkrade gaat. Kaarten zijn tot zondag 10.00 uur verkrijgbaar!

KOM OP TOP!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Competitieprogramma TOP Oss

Het nieuwe competitieprogramma is bekend! Wij hebben er heel veel zin in en we hopen jullie ook. Voor alle wedstrijden geldt vooralsnog dat er helaas geen uitpubliek aanwezig mag zijn....

Nieuwe keeperstrainer bij TOP Oss!

Er is een nieuwe keeperstrainer binnengehaald in Oss: Ronnie Buitenkamp. Hij speelde zelf bij OJC Rosmalen maar heeft wegens blessures zijn eigen carrière als keeper helaas stop...