Home > Voorbeschouwing Roda JC – TOP Oss
NIEUWS

Voorbeschouwing Roda JC – TOP Oss

4 september 2020

Na de ongelukkige thuisnederlaag van afgelopen weekend, 1-2 tegen Helmond Sport, maakt TOP Oss zich alweer op voor het tweede competitieduel van dit seizoen. Aanstaande zaterdag nemen de mannen van Klaas Wels het op tegen Roda JC, waar scheidsrechter Pérez om 21:00 op zijn fluit zal blazen voor de aftrap in het Parkstad Limburg Stadion.

Door: Guido Bex

Onder andere Dean Guezen maakte zijn debuut bij TOP Oss afgelopen wedstrijd.

Foto’s: Bert van Berkum

In de eerste speelronde ging TOP Oss met 1-2 onderuit tegen Helmond Sport. De Ossenaren kenden een valse start toen Jeff Stans al na 3 minuten de 0-1 op het scorebord wist te krijgen. Na een lastige openingsfase kwam het spel meer in evenwicht, wat resulteerde in kansen aan beide kanten van het veld. Desalniettemin werd er voor de rust gefloten met een 0-1 tussenstand. Tien minuten na rust wist Helmond Sport de score te verdubbelen door een rebound binnen te schieten. Naarmate de minuten wegtikten leek 0-2 de eindstand te blijven, totdat Dzepar zijn tweede gele kaart pakte. Niet veel later kopte Dennis van der Heijden de 1-2 tegen de touwen, waarna de hoop om toch nog een puntje over te houden aan deze wedstrijd weer terugkeerde. Dit bleek echter valse hoop toen na 96 minuten het eindsignaal klonk.

De tegenstander van aanstaande zaterdag, Roda JC, heeft een bewogen zomer achter de rug. Maar liefst 13 spelers trokken de deur achter zich dicht in Kerkrade, waaronder Ike Ugbo. De spits speelde vorig jaar met 13 doelpunten een belangrijke rol voor de Limburgers die het teleurstellende seizoen afsloten op de 17e plaats. Toch lijkt Roda JC vooralsnog geen last te hebben van het vertrek van haar topscoorder. De competitie werd afgelopen weekend geopend met een doelpuntrijke 0-4 uitzege op een piepjong Jong Ajax (gemiddeld 18 jaar en 170 dagen).

TOP Oss en Roda JC speelden tot nu toe pas zes officiële wedstrijden tegen elkaar, waarvan Roda JC er drie keer met de punten vandoor ging, TOP Oss twee keer en één wedstrijd die eindigde in een gelijkspel. Deze puntendeling was tevens de laatste wedstrijd die de ploegen tegen elkaar speelden. De ploegen hielden elkaar begin dit jaar in het Frans Heesen Stadion namelijk op een bloedeloos 0-0 gelijkspel.

Het duel van aankomende zaterdag (aftrap 21.00 uur) staat onder leiding van scheidsrechter Martin Pérez. Vanwege de corona-maatregelen mogen er helaas geen uitsupporters meereizen naar Kerkrade. De wedstrijd is te volgen via onze Twitter- en Instagrampagina en wordt daarnaast live uitgezonden op FOX Sports 1.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Voorbeschouwing TOP Oss – SC Cambuur

Vier dagen na de nederlaag bij Almere City (3-0) staat voor TOP Oss alweer de volgende wedstrijd voor de deur. De ploeg van Klaas Wels neemt het zaterdag in het eigen Frans Heesen...