Home > Voorbeschouwing Roda JC – TOP Oss
NIEUWS

Voorbeschouwing Roda JC – TOP Oss

18 april 2019

Na de klinkende 1-4 uitzege op Sparta Rotterdam maakt TOP Oss zich op voor de volgende cruciale wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie. De manschappen van Klaas Wels reizen aankomende vrijdag af naar Kerkrade voor het treffen met een directe concurrent, Roda JC.

Tekst: Kenny Boons

TOP Oss heeft één punt meer dan de club die sinds midden maart een andere trainer heeft. Hoofdcoach Robert Molenaar werd ontslagen en vervangen door Eric van der Luer, die hiervoor assistent-trainer was van de ploeg uit Kerkrade.

Eerder dit seizoen won Roda JC met 0-5 . De ploeg van Klaas Wels is gebrand op een revanche. 

Moeizaam seizoen
Het ontslag van Molenaar is het gevolg van het moeizame seizoen dat Roda JC draait. De Koempels zijn de slechts presterende Eredivisie-degradant van dit seizoen. De ploeg moet nog volop strijden voor een plek in de eerste ronde van de Play Offs. Onder leiding van de nieuwe trainer speelde Roda JC vijf wedstrijden. Daarvan werden er twee gewonnen, twee gelijkgespeeld en één verloren. Afgelopen speelronde wonnen de Limburgers de belangrijke wedstrijd van FC Eindhoven met 1-2.

Topscoorder
 Mario Engels is de belangrijkste man bij Roda JC. De Duitse spits, die sinds de zomer van 2017 in Kerkrade speelt, maakte dit seizoen   24 doelpunten en bereidde elf goals voor. Daarmee is hij verantwoordelijk voor 64% van alle Roda-treffers van dit seizoen (55).

Niemand binnen de selectie van Roda JC komt in de buurt van het moyenne van Engels. Zo maakten linksbuiten Gyliano van Velzen en aanvallende middenvelder Mitchel Paulissen allebei zes competitiegoals en was de Belgische middenvelder Livio Milts tot dusver goed voor vijf treffers. Desalniettemin zijn dit ook spelers om in de gaten te houden.

Onderlinge duels
TOP Oss en Roda JC speelden pas vier keer in een officieel duel tegen elkaar. Beiden ploegen wonnen twee van deze confrontaties. Eerder dit seizoen was Roda JC in het Frans Heesen Stadion met 0-5 te sterk voor de Ossenaren.

Het duel van aankomende vrijdag (aftrap 20.00 uur) staat onder leiding van scheidsrechter Erwin Blank. Hij floot dit seizoen één keer eerder een wedstrijd van TOP Oss. Niet in het Parkstad Limburg Stadion aanwezig? Volg dan de wedstrijd via onze live-updates op Twitter en Instagram of bekijk de hoogtepunten bij het Keuken Kampioen Divisie schakelkanaal op FOX.

Wordt Roda JC de volgende die thuis verliest van TOP Oss?

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Levi Opdam gaat aan de slag bij TOP Oss

Een extra verdediger voor TOP Oss-trainer Klaas Wels: Levi Opdam sluit definitief aan. De rechtsback heeft zich in elk geval tot de winterstop op amateurbasis aan de club verbonden....

Voorbeschouwing TOP Oss – Jong AZ

In de derde speelronde van de Keuken Kampioen Divisie speelt TOP Oss – net als in de voorgaande twee competitieduels – tegen een beloftenploeg. Ditmaal is Jong AZ de tegenstander, in...