Home > Voorbeschouwing op Telstar – TOP Oss
NIEUWS
Voorbeschouwing op Telstar – TOP Oss
27 september 2018

Na twee doelpuntloze competitiewedstrijden tegen FC Volendam en Sparta Rotterdam nemen we het op tegen Telstar. Vorig jaar vielen de doelpunten als rijpe appelen; het werd toen 3-3.

Een jaar geleden was het duel zeer aantrekkelijk. En een slijtageslag voor de spelers die allemaal genoegen moesten nemen met een punt.

Telstar is het seizoen wisselvallig begonnen. De Witte Leeuwen hebben tot nog toe vier van de zes wedstrijden verloren. Tegen RKC Waalwijk, MVV Maastricht, SC Cambuur en FC Twente gingen ze onderuit en van Jong FC Utrecht en FC Dordrecht werd gewonnen. Dat resulteert in een voorlopige 14e plek.

Ploeg in opbouw
Vorig jaar eindigde Telstar nog in het linkerrijtje na een glorieus seizoen. De Velsenaren scoorden veel, voetbalden fris en stalen vele supportersharten. Consequenties van het succes? De aanval is compleet vervangen. Melvin Platje, Andreija Novakovich en Mohamed Hamdaoui hebben de club verlaten. Net als middenvelders Mo Osman, Jerdy Schouten en keeper Rody de Boer. Hij is na zijn uitstekende seizoen vertrokken naar AZ Alkmaar en vervangen door de van Vitesse gehuurde Jeroen Houwen.

Voor hen zijn 16 (van de 26) nieuwe spelers teruggekomen. Aan Mike Snoei de uitdaging om er een nieuwe stuntploeg van te maken.

Jonge jongens
De trainer heeft de beschikking over een jonge selectie met een gemiddelde leeftijd van slechts 23 jaar oud. Aanvoerder Toine van Huizen is met zijn 28 jaren een veteraan vergeleken met de jonkies. Zijn ervaring zal goed van pas komen.

Topscorers zijn twee nieuwkomers. Facundo Lescano (overgekomen van het Italiaanse Parma) en Ryan Seager (gehuurd van Southampton) hebben er tot nog toe twee gemaakt.

Lang geleden
Het is alweer even geleden dat we in Velsen-Zuid zegevierden. Op 17 november 2013 gebeurde dat voor het laatst. Het werd toen 1-2 met Guyon Philips en Dennis Janssen als doelpuntenmakers.

Ga je mee?
Het wordt wel weer eens tijd voor een overwinning op Telstar. Gaat het ook lukken? Wellicht met jouw steun. Ga mee, klik voor meer informatie over de kaartverkoop.

Ook in Oss hielden we elkaar in evenwicht. Het werd een paar maanden geleden 0-0.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

OFF DAY TOP OSS TEGEN STERK TELSTAR 1-4

Er was afgelopen zaterdagmiddag heel veel te winnen voor TOP Oss. Een overwinning zou de ploeg op een play-offpositie hebben gebracht en op gelijke hoogte met de tegenstander Telstar!...

Voorbeschouwing TOP OSS – TELSTAR

Helaas is het TOP Oss afgelopen zondag niet gelukt om de zesde overwinning op rij te boeken en daarmee een nieuw clubrecord neer te zetten. Nu is het aan de ploeg van Klaas Wels de taak...