Home > Voorbeschouwing op RKC Waalwijk – TOP Oss
NIEUWS
Voorbeschouwing op RKC Waalwijk – TOP Oss
10 oktober 2018

Vrijdagavond gaat TOP Oss de strijd aan met RKC Waalwijk. In het Mandemakers Stadion verdedigen de mannen van Klaas Wels de zevende plek.

Richard van der Venne raakte vorig jaar in de slotseconden het houtwerk. Mede hierdoor verloor TOP Oss voor de derde maal op rij in Waalwijk.

Vliegende start, slecht vervolg
De Waalwijkers, sinds dit seizoen onder leiding van Fred Grim, zijn deze jaargang uitstekend gestart. Ze wonnen de eerste twee duels van Telstar (1-0) en FC Den Bosch (2-3), maar daarna liep het spaak. Sparta Rotterdam, SC Cambuur, Roda JC, Almere City en FC Volendam waren allemaal te sterk. Alleen tegen Jong AZ werd met 2-2 gelijkgespeeld.

In het bekertoernooi waren de Waalwijkers wel succesvol. Daarin schakelden ze NAC Breda uit dankzij een 2-0 thuiszege.

Nieuw doelpuntenduo
Tijdens de afgelopen transferperiode heeft RKC zich aardig geroerd. Onder meer Ezra Walian, Kevin Vermeulen, Emil Hansson en Mario Bilate trokken naar de geel-blauwen. Vooral de twee laatstgenoemden zijn belangrijk. De aanvallende middenvelder (gehuurd van Feyenoord) en de spits (gekomen van FC Emmen) zijn samen goed voor vier goals en twee assists.

Bilate moest overigens de laatste twee duels aan zich voorbij laten gaan vanwege een lichte knieblessure. Hij werd vervangen door Roland Bergkamp. De achterneef van…

Onderling
Het is alweer even geleden dat TOP Oss op bezoek bij RKC won. Op 15 augustus 2014 om precies te zijn; het werd toen 0-4. De keren daarna eindigde het onderlinge treffen in 3-2, 3-0 en 2-1. In Oss wonnen we wél. Vorig seizoen nog. Met 3-1.

Tickets
Naar verwachting zullen er twee bussen met fans vanuit Oss meereizen. Wil jij ook nog een plekje bemachtigen? Dat kan tot donderdag 15.00 uur. Het kaartje is gratis!

Huseyin Dogan scoorde tot dusverre al zes keer. Alle RKC’ers samen zevenmaal.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Programma voorbereiding 2019/2020

De eerste tegenstanders in voorbereiding op het nieuwe seizoen zijn bekend. TOP Oss oefent onder meer tegen Eredivisionisten Willem II en RKC Waalwijk en de degradanten Excelsior en De...

Tim Keurntjes vertrekt bij TOP Oss

Tim Keurntjes gaat op zoek naar een nieuwe club. De 28-jarige linkspoot vertrekt na een seizoen uit Oss. De Doetinchemmer, die zowel in de verdediging als op het middenveld uit de...