Home > Voorbeschouwing op het tweeluik met Sparta Rotterdam
NIEUWS

Voorbeschouwing op het tweeluik met Sparta Rotterdam

17 mei 2019

Na ruim twee weken hard trainen is het dit weekend dan eindelijk zo ver: het Play-Off avontuur voor TOP Oss gaat beginnen. Aanstaande zondag staat in het eigen Frans Heesen Stadion de eerste confrontatie met Sparta Rotterdam op het programma. In een al historisch verlopen seizoen staat een finaleplek staat het op spel.

Tekst: Kenny Boons

In de door velen vooraf als ‘sterkte eerste divisie ooit’ bestempelde competitie, groeide TOP Oss uit tot de verrassing van het seizoen. Met memorabele zeges op onder andere FC Twente (1-2), N.E.C. Nijmegen (1-5) en Go Ahead Eagles (zowel thuis al uit een 1-0 overwinning) lagen de rood-witten al snel op koers voor plaatsing van de nacompetitie. En hoewel die strijd nog lange tijd spannend was, lukte het de ploeg van Klaas Wels om zich plaatsen voor het toetje van de nacompetitie. Dat niet alleen; dankzij een 0-4 uitzege op Helmond Sport werd de zesde plaats behaald, waarmee TOP Oss zich direct kwalificeerde voor de halve finale.

Husyein Dogan scoorde een maand geleden twee maal tegen zijn oude club.

Wisselvallig
In tegenstander Sparta Rotterdam treffen de Ossenaren ‘the best of the rest’. De Rotterdammers eindigden namelijk op de tweede plaats, maar van een echte titelstrijd was al lang geen sprake meer. Als gevolg van de wisselvallige prestaties – Sparta won slecht één van de laatste vijf competitiewedstrijden – moest de Kasteelclub zich ruim voor het einde van de competitie gewonnen geven in de strijd om de titel. Het gat met kampioen FC Twente bedraagt dan ook maar liefst elf punten.

Scorend vermogen
Op Jong Ajax na is Sparta de club die dit seizoen de meeste doelpunten maakte, 78 treffers. Spits Lars Veldwijk nam 24 doelpunten voor zijn rekening. Daarmee eindigde de Zuid-Afrikaans international op de tweede plaats op de topscoordersranglijst. Hij is binnen de Rotterdamse selectie niet de enige die vaak trefzeker is. Zo scoorde linksbuiten Mohamed Rayhi dertien keer en maakte de talentvolle aanvaller Halil Dervisoglu tien doelpunten. Overigens beschikt Sparta met spelers zoals Royston Drenthe, Gregor Breinburg, Bart Vriends en Eduard Duplan over de nodige (Eredivisie)-ervaring.

Vier punten
TOP Oss speelde in alle competities (thuis en uit) achttien keer eerder tegen Sparta Rotterdam. De bezoekers wonnen het vaakst (11 keer) maar de Ossenaren kunnen vertrouwen putten uit de laatste resultaten. Zo pakte TOP dit seizoen vier punten tegen de Rotterdammers. In Oss bleef het eerder dit seizoen bij 0-0, waarna in april zeer knap met 1-4 op Het Kasteel werd gewonnen. Namens TOP waren Hennos Asmelash, Bryan Smeets en Huseyin Dogan (2x) trefzeker.

Mis het niet!

Er zijn al ruim 3.000 kaarten verkocht. Op naar de vier!  

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Bo Geens zoekt het in Nederlands voetbal

De 25-jaar oude Bo Geens staat sinds de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen onder de lat bij TOP Oss. Een aantal dagen na zijn komst kreeg de Belg het vertrouwen van de staf en...

Voorbeschouwing TOP Oss – SC Cambuur

Vier dagen na de nederlaag bij Almere City (3-0) staat voor TOP Oss alweer de volgende wedstrijd voor de deur. De ploeg van Klaas Wels neemt het zaterdag in het eigen Frans Heesen...