Home > Voorbeschouwing O.S.S’20 – TOP Oss
NIEUWS
Voorbeschouwing O.S.S’20 – TOP Oss
29 oktober 2019

Daags na de 1-0 thuiszege op Jong PSV staat de volgende wedstrijd alweer voor de boeg. Vanavond wacht namelijk de eerste wedstrijd – en hopelijk niet de laatste – in de KNVB Beker. Daarvoor hoeft TOP de stad niet uit, want O.S.S.’20 is de tegenstander.

Door: Kenny Boons

Door de zege op de Eindhovense beloften kwam er een einde aan een reeks van vier wedstrijden zonder overwinning. De ploeg van Klaas Wels steeg daarmee drie plekken op de ranglijst. De stand is bij komende wedstrijd echter niet van belang, want het bekertoernooi staat op het punt van beginnen. Het is tijd voor een echte stadsderby tegen het goed presterende O.S.S.’20.

Er zijn heel wat spelers met een verleden bij O.S.S.’20 en TOP Oss. Tony de Groot (foto boven), Richard van de Venne (tweede foto) en Luuk Koopmans (onder) zijn een aantal voorbeelden daarvan. Joep van de Rande, oud-verdediger van TOP, maakt net als De Groot nu deel uit van de selectie van O.S.S.’20.

Koploper
In O.S.S.’20 treffen we een ploeg die de laatste jaren een goede indruk maakt in de amateurcompetities. Het team van de 51-jarige trainer Bertran Kreekels werd in 2018 kampioen van de Hoofdklasse en promoveerde zodoende naar de Derde Divisie (zondag). In het debuutjaar kwalificeerde de club zich direct voor de nacompetitie voor promotie, maar daarin werd verloren van Quick Boys.

Ook dit seizoen presteert O.S.S.’20 uitstekend. De geel-blauwen wonnen afgelopen weekend op eigen veld de topper van HSC’21 met 3-2, waardoor O.S.S.’20 koploper is in de Derde Divisie. Een ploeg in vorm dus. O.S.S.’20 moest voorafgaand aan de eerste ronde twee kwalificatiewedstrijden spelen. Eerst werden de Rijnvogels met 4-0 verslagen en vervolgens werd ruim gewonnen van Jodan Boys, 5-1.

Waterballet
Vorig seizoen won TOP in de eerste ronde bij Rijnsburgse Boys, maar ging het daarna onderuit tegen AFC. In het Olympisch Stadion werd, in een wedstrijd die vanwege de hevige regenval meer weg had van een waterballet, met 1-0 verloren van de Amsterdamse amateurclub.

Blijf op de hoogte
Aanstaande dinsdag niet aanwezig op Sportpark de Rusheuvel? Volg dan de wedstrijd via onze live-updates op Twitter en Instagram. De samenvattingen zullen te zien zijn op FOX Sports, zowel op tv als online.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?