Home > Voorbeschouwing NEC – TOP Oss
NIEUWS
Voorbeschouwing NEC – TOP Oss
17 december 2020

Aankomende zaterdag staat de laatste competitiewedstrijd van dit jaar op het programma. Een bewogen jaar sluiten we af met een bezoek aan hoogvlieger N.E.C. Het is de mannen van Klaas Wels er veel aan gelegen om de goede vorm van de laatste weken mee het nieuwe jaar in te nemen en zodoende de definitieve aansluiting bij de middenmoot te vinden. Een pittige klus, maar niets is onmogelijk!

Dat TOP Oss in een uitstekende vorm verkeerd is een understatement. Na knappe gelijke spelen tegen FC Volendam en NAC Breda, werden de laatste drie wedstrijden tegen jong-ploegen alle drie omgezet in een winstpartij. Met als gevolg een ongeslagen reeks van vijf wedstrijden en een opmars op de ranglijst. De ploeg wil deze lijn graag doorzetten, waarbij N.E.C. zogezegd de eerstvolgende horde is.

Dennis van der Heijden benutte in Utrecht een penalty, wat uiteindelijk zorgde voor de winst!

Foto’s: Proshots

N.E.C. Nijmegen
In N.E.C. treffen we een Keuken Kampioen Divisie-ploeg van formaat. Waar de Nijmegenaren de laatste jaren moeite kennen om het hoge verwachtingspatroon waar te maken, lijkt dat dit seizoen beter te lukken. De formatie van Rogier Meijer bivakkeert na een moeizame seizoenstart momenteel op een 4e plek. Na de 2-0 nederlaag bij De Graafschap, eind september, werd er niet meer verloren. Hierdoor telt de huidige ongeslagen reeks inmiddels alweer elf (!) wedstrijden.

De ploeg uit Nijmegen herbergt een hoop kwaliteit. Na een succesvolle huurperiode in het seizoen 2018-2019, keerde Jordy Bruijn afgelopen zomer terug in Nijmegen. De smaakmaker zet de lijnen uit op het middenveld en is daarnaast ook nog eens erg productief. In de laatste twee wedstrijden wist hij drie vrije trappen binnen te schieten, waardoor we wel mogen spreken van een specialist. Naast Jordy Bruijn werd afgelopen zomer ook clublegende Édgar Baretto teruggehaald naar Nijmegen. Hij brengt de nodige ervaring met zich mee, die de jonge groep van N.E.C. goed kan gebruiken.

Historie
Bij de gedachte aan een uitwedstrijd in Nijmegen zullen vele fans terugdenken aan het memorabele seizoen 2018-2019. Een prachtige wedstrijd resulteerde in een overwinning van maar liefst 1-5! Doelpunten van Bryan Smeets, Rick Stuy van den Herik en Huseyin Dogan deden de Nijmegenaren de das om.

Aankomende zaterdag gaan onze mannen er in ieder geval alles aan doen om nóg een keer te stunten in Nijmegen en er met overwinning vandoor te gaan. Kansen liggen er in ieder geval altijd en al helemaal als er met hetzelfde lef en vertrouwen wordt gespeeld als de laatste weken. De bal is en blijft tenslotte rond!

Het duel van aankomende zaterdag (aftrap 16:30 uur) staat onder leiding van scheidsrechter Edgar Bijl. De wedstrijd zal live worden uitgezonden op FOX Sports 1.

KOM OP TOP!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Roshon van Eijma vs Lionel Messi?!

Roshon van Eijma vs Lionel Messi?!

De nieuwste aflevering van Klein Maar Dapper, de podcast met het wekelijkse nieuws over TOP Oss is nu te beluisteren! Abonneer je via Apple Podcasts of Spotify en hoor nieuwe afleveringen...