Home > Voorbeschouwing NAC Breda – TOP Oss
NIEUWS

Voorbeschouwing NAC Breda – TOP Oss

5 februari 2020

Vrijdagavond staat er een uitwedstrijd in Breda op het programma. NAC Breda, dat pas nog stuntte tegen PSV in de beker, staat momenteel zesde en is erg wisselvallig dit seizoen. Daarvan zouden de  Ossenaren kunnen profiteren aankomende vrijdag.

Door: Jordi Verstegen

Bij NAC zit een aantal oud-Ossenaren. Keeper Nick Olij en Huseyin Dogan zullen weer bekende gezichten tegenkomen als TOP op bezoek komt, zij kwamen afgelopen seizoen nog uit voor de rood-witten.

De ranglijst
Zoals eerder al verteld staat NAC momenteel zesde op de ranglijst. Met 39 punten lopen zij nu twaalf punten achter op koploper Cambuur. Hier is wellicht wat te halen voor de Ossenaren, die momenteel op plaats achttien staan en de broodnodige punten wel kunnen gebruiken.

Nieuwe trainer
Door het tegenvallende resultaat van de laatste tijd, heeft NAC afscheid genomen van Ruud Brood. De Duitser Peter Hyballa is zijn opvolger. Hij was eerder werkzaam in Nederland bij NEC, waar hij in 2017 werd ontslagen. Wat TOP Oss hiervan kan verwachten is de vraag, misschien zet hij NAC wel tactisch heel anders neer of stelt andere jongens op. NAC Breda heeft wel graag de bal, vooral als zij thuis spelen voor eigen publiek. Dit zal waarschijnlijk niet veranderen na de komst van Hyballa. Omdat hij afgelopen week pas is aangesteld, zal de wedstrijd tegen TOP zijn eerste worden.

Blessures
De nieuwe trainer kan direct na zijn komst al niet beschikken over twee topspelers van zijn ploeg. Luka Ilic en Othman Boussaid liggen er weken uit met blessures.  Wat de blessures zijn en de ernst ervan wordt niet gemeld door NAC Breda. Dit kan TOP ten goede komen in het duel.

Terug op bekende bodem
Voor Olivier Rommens, Grad Damen en Kenny van der Weg wordt dit een extra speciale wedstrijd. Zij nemen het op tegen hun oud-werkgever NAC Breda. Olivier Rommens stond van Juni 2016 tot en met December 2018 onder contract in Breda, waarna hij de overstap maakte naar TOP Oss. Grad Damen heeft in totaal 14 jaar bij NAC gezeten, waarvan ongeveer 4 jaar in het eerste elftal. Ook de kersverse aanwinst Kenny van der Weg keert vrijdag terug op bekende bodem. Hij kwam op het laatste moment van de transferperiode binnen bij TOP Oss. Vrijdag zou hij dus kunnen debuteren tegen zijn oude club.

Ones to watch
Naast de nieuwe trainer Peter Hyballa, heeft NAC natuurlijk ook aardige voetballers rondlopen. In de winter hebben zij bijvoorbeeld Thom Haye gehaald van ADO Den Haag. Deze creatieve middenvelder heeft met 121 eredivisie duels de nodige ervaring op het hoogste niveau van Nederland. Dit is dus een speler om in de gaten te houden. Daarnaast heeft de topscoorder van NAC, Sydney van Hooijdonk, er zes doelpunten in liggen dit seizoen. Dat is er eentje minder dan onze topscoorder Philippe Rommens, met zeven doelpunten.

Laatste minuut
Eerder dit seizoen verloor de ploeg uit Oss pijnlijk van NAC. Dit Brabantse onder onsje eindigde in 0-1 door een doelpunt in de laatste minuut. Het is tijd voor revanche dus. 

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Ronald Koeman jr. verlengt contract!

Het contract van Ronald Koeman (25) is verlengd met één seizoen. De keeper is al sinds 2015 actief in Oss. De doelman vierde afgelopen week zijn 25e verjaardag. Nu is het wederom tijd...

Bestel ze nu: TOP Oss mondkapjes!

Ook TOP Oss gaat mee in de huidige 'mode'. De nieuwe TOP Oss mondkapjes zijn nu verkrijgbaar! Of het nu voor in het openbaar vervoer, bij de kapper of voor in het stadion is als we...