Home > Voorbeschouwing NAC Breda – TOP Oss
NIEUWS
Voorbeschouwing NAC Breda – TOP Oss
28 april 2022
TOP Oss heeft de goede reeks niet door kunnen zetten. Afgelopen vrijdag werd er nipt van Almere City verloren. Morgen staat het duel met NAC Breda op het schema. De ploeg van Edwin de Graaf wist afgelopen weekend ook niet te winnen. Beide ploegen zullen gebrand zijn om de voorlaatste wedstrijd van het seizoen te winnen.

Nederlagen doen pijn, daarom gaan we nu voor de overwinning!

Foto’s: Bert van Berkum

Ondanks het feit dat TOP Oss een draak van een eerste helft speelde, leken de mannen van Bob Peeters alsnog een resultaat te halen tegen het Almere City van Alex Pastoor.
Na een 0 – 3 achterstand wisten de Ossenaren knap terug te komen tot 2 -3. De 3 – 3 viel echter niet en dus gingen de punten met de Almeerders mee naar huis.

NAC Breda
Morgen staat de wedstrijd met NAC Breda op het programma. In het voorlaatste duel van de competitie zullen we naar Breda afreizen. De ploeg van Edwin de Graaf heeft helemaal geen goed gevoel aan afgelopen weekend overgehouden. De ploeg verloor van FC Dordrecht en zag De Graafschap drie punten inlopen in de strijd om de play-offs. Voor de Bredanaren is de wedstrijd van morgen van enorm belang. De ploeg uit Breda leek de draad de laatste weken weer op te pakken. Met knappe overwinningen op Almere City en VVV Venlo leek de plek voor een play-offs ticket wel binnen handbereik. Echter is De Graafschap genaderd tot één punt en is er nog niks beslist

Bekend terrein

Voor een aantal van onze huidige selectiespelers is Breda een bekend terrein. Grad Damen en Rick Stuy van den Herik speelde in het geel en zwart van NAC Breda. Na een aantal jaren in de jeugd kreeg Grad zijn kans in het eerste van NAC, echter heeft hij hier niet veel successen beleefd en is hij zelfs verhuurd aan Helmond Sport. Onze huidige nummer 21 zat sinds 1 juli 2019 zonder club, TOP Oss twijfelde niet en gaf hem een contract. Rick Stuy van den Herik speelde van het seizoen 2013/2014 voor de Bredanaren, één jaar later maakte hij de overstap naar Oss om voor TOP te gaan voetballen.

Historie

De historie tussen NAC Breda en TOP Oss is niet groot, dit komt door het feit dat de Bredanaren met enkele regelmaat in de Eredivisie spelen. Echter hebben de twee teams elkaar voor meerdere competities getroffen. Zo speelde ze in competitieverband elf keer tegen elkaar. Van alle elf de voorgaande edities wist TOP er geen een te winnen. Er werd twee keer gelijkgespeeld en negen keer verloren. De teams troffen elkaar twee keer voor de KNVB Beker, ook hier met weinig succes voor TOP Oss. Allebei de edities werden de Ossenaren uitgeschakeld.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

TOP Oss breidt technische staf uit

TOP Oss breidt technische staf uit

TOP Oss maakt bekend dat de technische staf voor volgend seizoen verder is ingevuld.El Idrissi komt over vanuit de jeugd van FC Utrecht, waar hij het afgelopen jaar hoofdtrainer was van...