Home > Voorbeschouwing NAC BREDA – TOP OSS
NIEUWS
Voorbeschouwing NAC BREDA – TOP OSS
27 februari 2021

In de vorige twee wedstrijden wisten de Ossenaren indruk te maken met hun goede spel. Helaas had dit geen resultaat tot gevolg. De ploeg van Klaas Wels snakt naar een goed resultaat. Toch zal dat aanstaande maandag geen gemakkelijke klus worden tegen NAC Breda. In Breda wordt er om 21:00 afgetrapt in het Rat Verlegh stadion.

De vorige wedstrijd tegen Almere City, was er één waar TOP Oss hoop uit kan putten. De Almeerders werden, vooral in de tweede helft, bij vlagen overklast door de Ossenaren. Toch werd er mede door pech en gebrek aan effectiviteit met 2-4 verloren. Tegen NAC Breda is het voor de Ossenaren tijd om dit goede spel eindelijk om te zetten in een resultaat.

De laatste wedstrijd tegen Almere City scoorde Kyvon Leidsman de 2-2.

Foto’s: Bert van Berkum

NAC Breda

NAC Breda is één van de ploegen die dit jaar directe promotie als doelstelling heeft. Ze bezetten op dit moment de vierde plek in de Keuken Kampioen Divisie, wat natuurlijk niet genoeg is om zonder play-offs volgend seizoen weer Eredivisievoetbal te mogen spelen. Toch zijn de Bredanaars op dit moment bezig aan een aardige reeks. De ploeg van trainer Maurice Steijn is al tien wedstrijden op rij ongeslagen en heeft vier wedstrijden achter elkaar gewonnen. Al met al treft de formatie van Klaas Wels maandagavond een lastige tegenstander.

Met Sydney van Hooijdonk heeft NAC een gevaarlijke spits in de gelederen. Hij wist dit seizoen 12 keer te scoren in 18 wedstrijden, met een gemiddelde van 102 minuten per doelpunt. Indrukwekkende statistieken dus, voor de zoon van oud-voetballer Pierre van Hooijdonk.

Historie

Hoewel de Ossenaren eerder dit seizoen gelijk wisten te spelen tegen NAC Breda, hebben ze het over het algemeen lastig tegen de Bredanaars. In de zeventien eerdere ontmoetingen werd er twaalf keer verloren en vijf keer gelijkgespeeld. Het is maandagavond dus aan TOP Oss om de eerste overwinning tegen NAC Breda te boeken.

NAC Breda – TOP Oss wordt maandagavond om 21:00 uitgezonden op het hoofdkanaal van ESPN. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Van den Kerkhof.

KOM OP TOP!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

TOP Oss breidt technische staf uit

TOP Oss breidt technische staf uit

TOP Oss maakt bekend dat de technische staf voor volgend seizoen verder is ingevuld.El Idrissi komt over vanuit de jeugd van FC Utrecht, waar hij het afgelopen jaar hoofdtrainer was van...