Home > Voorbeschouwing N.E.C. Nijmegen – TOP Oss
NIEUWS

Voorbeschouwing N.E.C. Nijmegen – TOP Oss

6 november 2019

Vrijdagavond rijdt de spelersbus van TOP Oss nog geen 30 kilometer om op de plaats van bestemming te komen. De rood-witten brengen dan een bezoek aan N.E.C. Nijmegen.

In het Gofferstadion wacht de mannen van Klaas Wels de nummer zes van de Keuken Kampioen Divisie. En een ploeg die in vorm is. De Nijmegenaren werden door Excelsior weliswaar uit het bekertoernooi geknikkerd, maar in de competitie zijn ze al vier wedstrijden ongeslagen.

Philippe Rommens en Mart Dijkstra kunnen opnieuw mooie duels uitvechten. De twee zijn vaste waardes op het Osse en Nijmeegse middenveld.

Solide
N.E.C. won achtereenvolgens van Jong PSV (1-0), Jong AZ (0-2) en MVV Maastricht (2-0). Daarna speelden zij gelijk tegen koploper SC Cambuur (0-0). Opvallend is de solide achterhoede, want doelman Mattijs Branderhorst hoefde in deze wedstrijden niet te vissen. In de negen wedstrijden daarvoor kreeg-ie er wel zeventien om zijn oren.

Topscorers
Voorin bij N.E.C. maken Zian Flemming en Jonathan Okita het verschil. Het tweetal deelt de koppositie op de topscorerslijst. Zij hebben er, net als onze topschutter Philippe Rommens, vier gemaakt. Ole Romeny en Anthony Musaba schoten tot dusverre drie keer raak.

Drie trainers
Dit seizoen staan er drie trainers voor de groep in Nijmegen. Rogier Meijer, Adrie Bogers en voormalig TOP-trainer François Gesthuizen hebben de leiding. Het trio besloot deze week om niet verder te gaan met middenvelder Joey van den Berg. Zijn contract werd per direct ontbonden.

Oss’ overwicht
De laatste twee jaargangen zijn de prestaties van TOP tegen N.E.C. uitstekend. Van de vier wedstrijden ging er slechts één verloren (2-1), één keer eindigde het gelijk (1-1) en twee keer won TOP. In oktober van vorig jaar schoten de Ossenaren uit haar slof: 1-5. Bryan Smeets (tweemaal), Mart Dijkstra (e.d.), Rick Stuy van den Herik en Huseyin Dogan tekenden voor de treffers.

Geen Gravenberch
TOP-trainer Klaas Wels kan in De Bloedkuul in elk geval niet beschikken over oud-N.E.C.’er Danzell Gravenberch. Hij ontbreekt nog vanwege een knieblessure. Cas Peters is op de weg terug. Hij traint wel nog individueel.

Ga mee!
Supporters kunnen zich tot donderdag 12 uur inschrijven voor de auto- of buscombi. Doet dat eenvoudig en snel >>

Kom op TOP!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Voorbeschouwing Telstar – TOP Oss

De afgelopen weken waren druk voor de ploeg van Klaas Wels. Twee weken waarin vier duels werden gespeeld. Morgen is de laatste van deze reeks aan de beurt. TOP Oss gaat op bezoek in...