Home > Voorbeschouwing MVV Maastricht – TOP Oss
NIEUWS

Voorbeschouwing MVV Maastricht – TOP Oss

21 november 2019

Helemaal onder in het land gaat TOP Oss vrijdag op bezoek bij MVV Maastricht. Een duel tussen twee teams onderaan in de competitie. Een hele belangrijke wedstrijd dus voor de Ossenaren.

Door: Teun Bloem

In het stadion De Geusselt nemen de mannen van Klaas Wels het op tegen de nummer negentien van de Keuken Kampioen Divisie. Met twaalf punten uit vijftien wedstrijden hebben ze evenveel punten behaald als TOP. Het beloofd een spannend duel te worden.

Huseyin Dogan was vorig jaar het goudhaantje. Hij scoorde beide doelpunten: 0-2.

Kelderduel
MVV behaalde in speelronde 10 en 11 van de Keuken Kampioen Divisie een knap gelijkspel tegen Excelsior en Cambuur, maar daarna ging het bergafwaarts voor de Limburgers. Ze wisten in de vier wedstrijden erna slechts één keer te winnen. De andere drie wedstrijden werden allemaal verloren.

Topscorers
Anthony van der Hurk is aardig op dreef in de afgelopen wedstrijden. De nummer negen van MVV wist in de laatste drie wedstrijden een gelijk aantal goals te maken. Dit is één goal meer dan de huidige topscorer van TOP Oss, Philippe Rommens.

Hoofdtrainer
Sinds het begin van dit seizoen heeft MVV een nieuwe hoofdtrainer, Fuat Usta. De Turkse voetbaltrainer en voormalig profvoetballer heeft onder andere gewerkt met grote namen zoals Guus Hiddink en Pierre van Hooijdonk. Maar voorlopig lukt het hem nog niet om zijn ploeg aan de praat te krijgen.

Tegenslag
Waar TOP Oss zich heeft geplaatst voor de volgende ronde van de KNVB beker, wist MVV haar eerste bekerwedstrijd niet te winnen. FC Dordrecht was thuis met 3-1 te sterk. Dit betekent nog een tegenslag voor de ploeg van Fuat Usta.

Onderlinge duels
De laatste drie keer dat TOP Oss op bezoek kwam bij MVV werd er één keer gewonnen (0-2), één keer gelijk (1-1) en één keer verloren (3-0). Een zeer gewaagde tegenstander dus, wat een mooi spektakel kan opleveren.

Nog zo’n foto a.u.b., maar dan van een jaar later.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Competitieprogramma TOP Oss

Het nieuwe competitieprogramma is bekend! Wij hebben er heel veel zin in en we hopen jullie ook. Voor alle wedstrijden geldt vooralsnog dat er helaas geen uitpubliek aanwezig mag zijn....

Nieuwe keeperstrainer bij TOP Oss!

Er is een nieuwe keeperstrainer binnengehaald in Oss: Ronnie Buitenkamp. Hij speelde zelf bij OJC Rosmalen maar heeft wegens blessures zijn eigen carrière als keeper helaas stop...