Home > Voorbeschouwing MVV Maastricht – TOP Oss
NIEUWS
Voorbeschouwing MVV Maastricht – TOP Oss
2 december 2021

TOP Oss kreeg genoeg kansen tegen Telstar, maar kwam niet verder dan 1-1. De Ossenaren creëerde weer genoeg kansen, maar vergaten zichzelf wederom te belonen met drie punten. Het is het verhaal dat zich dit seizoen al meerdere keren herhaald. Goed voetballen, kansen creëren, maar zichzelf vergeten te belonen. Aanstaande vrijdag gaat TOP op bezoek bij MVV. Dit betekent een weerzien met Klaas Wels. Aftrap 20:00 uur.

Jearl Margaritha had het vorige week op zijn heupen in de wedstrijd tegen Telstar en was de maker van de 1-0.

Foto’s: Bert van Berkum

De eerste helft was geen spectaculaire helft. Het was TOP Oss dat het spel mocht maken dit resulteerde in een paar kleine kansjes. Toch wist TOP te scoren. Stuy v/d Herik legde de bal breed op Margaritha die de bal achter doelman El Ouazzane schoot. Margaritha dat het weer is vanaf het begin mocht laten zien van Bob Peeters. Hij had er zin in. De aanvaller was een plaag voor de verdediging van Telstar. Vlak na rust had Stuy v/d Herik na een hoekschop van Mathieu de 2-0 op zijn schoen, maar miste de bal. Het bleef voor TOP oppassen voor de counters van de Witte Leeuwen. De goed keepende Alblas wist zijn doel een paar keer goed schoon te houden. Toch ging het fout in de 51ste minuut. Een lange bal vanaf achter kwam bij Kökcü terecht die de bal panklaar voor de voeten van Dijkstra legde. Deze schoot de bal met een krul achter doelman Alblas. Daarna was het voornamelijk TOP dat opzoek ging naar de drie punten. In de 86ste minuut was het Stuy v/d Herik die de winnende op zijn voet had, maar raakte de bal volledig verkeerd. TOP Oss en Telstar deelde de punten. Op naar Maastricht!

MVV Maastricht

Wie naar de resultaten van MVV kijkt ziet dat zij constant zijn. Als er de ene week wordt gewonnen wordt er de week erna weer verloren om vervolgens de week erop weer drie punten te pakken. De ploeg van trainer Klaas Wels wist dit seizoen ook een aantal wedstrijden met grote cijfers te verliezen. Zo werd er met 5-0 verloren van Volendam, 7-1 verloren van Emmen en 2-6 verloren van ADO Den Haag. We na Klaas nog bekend gezicht tegen. Aanvaller Mart Remans is zijn trainer gevolgd en speelt sinds dit seizoen voor de Sterrendragers.

MVV is na zeventien speelrondes terug te vinden op de twaalfde plek. Afgelopen maandag werd de wedstrijd tegen Roda JC uitgespeeld. Deze wedstrijden was enkele weken geleden stilgelegd i.v.m. rellen. De wedstrijd werd hervat na 43 min met de brilstand nog op het scorebord. Roda JC domineerde aan de bal, maar toch kwam MVV op voorsprong via spits Ntelo. Dit was niet van lange duur, want zes minuten daarna lag de bal aan de andere kant in het doel door een doelpunt van Emmers. MVV en Roda JC deelde de punten in deze derby.

Een terugblik op de vorige ontmoetingen

TOP Oss reist vrijdag af naar Maastricht. Wat gebeurde er de laatste vijf ontmoetingen in Maastricht? TOP won één keer, verloor drie keer en één keer deelde ze de punten. De laatste ontmoeting tussen de twee was een thuiswedstrijd in Oss. Na negentig minuten stond er 2-2 op het scorebord. Doelpuntenmakers deze wedstrijd waren Mart Remans en Olivier Rommens. De laatste wedstrijd in Maastricht werd 3-0 verloren.

Blessures/schorsingen

TOP zal het tegen MVV op moeten nemen zonder Stephen Buyl en Justin Mathieu. Beide spelers zullen het duel aan zich voorbij moeten laten gaan.

Het duel van aankomende vrijdag (aftrap 20:00 uur) staat onder leiding van scheidsrechter Sam Dröge. Op ons twitteraccount @topossofficial kunt u een liveverslag volgen.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?