Home > Voorbeschouwing Jong PSV – TOP Oss
NIEUWS

Voorbeschouwing Jong PSV – TOP Oss

1 februari 2019

TOP Oss blijft in de 23e speelronde in de eigen provincie. De ploeg van trainer van Klaas Wels kruist op maandagavond de degens met Jong PSV.

Door: Kenny Boons

Het 1-1 gelijkspel van afgelopen week tegen NEC riep gemengde gevoelens. TOP pakte weliswaar een punt tegen een op papier sterke ploeg, maar dat kwam mede doordat de rood-witten veel kansen op de winst lieten liggen.

Eind augustus troffen we Jong PSV in Oss. Binnen 12 minuten stond het toen 2-0.

Meest productieve ploeg
Tegen Jong PSV staat het vizier hopelijk weer op scherp, want de Eindhovenaren zijn in goeden doen. Slechts twee van de laatste elf competitiewedstrijden gingen verloren en zij hebben tot dusverre de meeste goals van alle ploegen gemaakt: 51 treffers. Afgelopen maandag won het elftal van Dennis Haar met 1-3 op bezoek bij FC Dordrecht. Jong PSV staat daardoor zesde, één plek boven TOP Oss.

Blikvangers
Topscorers van de Eindhovenaren zijn Joël Piroe en Cody Gakpo. Zij hebben er respectievelijk tien en negen gemaakt. Derde op de lijst is Matthias Verreth; die staat op zes.

Nieuwkomers
TOP Oss heeft in de laatste week van de transfermarkt drie nieuwelingen welkom geheten. Jonathan Waterberg maakte het keepertrio compleet en donderdag werd bekend dat middenvelder Sjoerd Overgoor (Go Ahead Eagles) en Enzo Stroo (FC Volendam) in Oss aansluiten. Het trio is maandag meteen inzetbaar.

In balans
In competitieverband namen beide ploegen het elf keer tegen elkaar op. De onderlinge resultaten zijn op dit moment precies in balans. Zowel PSV als TOP won vijf keer en één editie eindigde in een remise. Eerder dit seizoen wonnen de rood-witten wel van Jong PSV. Door doelpunten van Norichio Nieveld, Huseyin Dogan (twee maal) en Bryan Smeets won TOP Oss met 4-1. Namens PSV was Lundqvist trefzeker, maar hij is er dit keer niet bij. Lundqvist maakt het seizoen op huurbasis af bij NAC Breda.

Vrij vervoer
Supporters kunnen op eigen gelegenheid naar De Herdgang. Let op, de kaartverkoop is wel in Oss. Klik voor alle info.

We zien je graag in Eindhoven!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

RKC Waalwijk glipt laat voorbij TOP Oss

TOP Oss heeft ook haar derde oefenduel verloren. Na Excelsior (3-1) en Willem II (2-0) was ook RKC Waalwijk te sterk. Het elftal van Fred Grim won dinsdag met 0-1 dankzij een late...

Willem II wint met 2-0

TOP Oss oefende zaterdag opnieuw tegen een sterke opponent en voor de tweede keer ging de vriendschappelijke pot verloren. In Oisterwijk was Willem II te sterk. Vangelis Pavlidis...

Pieter Tuns wordt assistent bij TOP Oss

TOP Oss heeft Pieter Tuns (64 jaar) aangesteld als assistent-trainer van Klaas Wels. De ervaren Bestenaar is de opvolger van Ruud van der Rijt en neemt naast zijn werkzaamheden als...