Home > Voorbeschouwing Jong PSV – TOP Oss
NIEUWS
Voorbeschouwing Jong PSV – TOP Oss
4 september 2022

Maandagavond reist TOP Oss af naar De Herdgang om het op te nemen tegen Jong PSV. De wedstrijd word afgetrapt om 20.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Kevin Puts. De vorige twee edities in Eindhoven eindigden in een gelijkspel. Tijd om deze keer met de volle buit de bus weer in te stappen!

Tijd voor een Brabants onderonsje!

Vorige wedstrijd
In de thuiswedstrijd tegen de Venlonaren werd in de laatste minuut verloren. De late treffer van Nick Venema deed TOP Oss de das om, al is Kristof Aelbrecht niet ontevreden over het spel: ‘’Als we over de laatste drie wedstrijden praten kun je stellen dat wij goed weerstand hebben geboden en in sommige van de drie partijen zelfs het betere van het spel hadden.’’

Vorige edities
Bij de laatste twee edities werden de punten eerlijk verdeeld. In het seizoen 2020/21 eindigde de wedstrijd in 0-0 terwijl de laatste editie in 2021/22 een doelpuntrijke wedstrijd werd. De eindstand was toen 2-2. De goals aan Osse zijde kwamen van Rick Stuy van den Herik en een eigen goal van Jenson Seelt.

Oude bekenden
Voor Aelbrecht betekent deze ontmoeting ook een weerzien met zijn oude werkgever. De trainer werkte eerder al 11 jaar in de jeugd van PSV.

‘’Ik ben trainer geweest van veel jongens die komende maandag wellicht gaan spelen. En inderdaad zal ik ook veel oud-collega’s tegenkomen en spreken. Ineens moeten ze allemaal iets van me in aanloop naar deze wedstrijd’’, zegt hij lachend.

Jong PSV
Het jeugdelftal van PSV bevindt zich momenteel op de 13e plek. De oud-werkgever van Kristof Aelbrecht kende een lastige start van het seizoen. De Eindhovenaren kwamen in hun eerste vier duels uit tegen oud-Eredivisionisten FC Dordrecht, Willem II, Heracles Almelo en PEC Zwolle. In deze vier wedstrijden wist Jong PSV vier punten te bemachtigen.

Kristof Aelbrecht over Jong PSV:
‘’Het zijn allemaal talentvolle spelers die ook in een hoog tempo dingen kunnen uitvoeren. Je bent alleen altijd afhankelijk van in welke samenstelling zij gaan spelen dus dat is veel lastiger voor te bereiden.’’

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

TOP Oss breidt technische staf uit

TOP Oss breidt technische staf uit

TOP Oss maakt bekend dat de technische staf voor volgend seizoen verder is ingevuld.El Idrissi komt over vanuit de jeugd van FC Utrecht, waar hij het afgelopen jaar hoofdtrainer was van...