Home > Voorbeschouwing Jong PSV – TOP Oss
NIEUWS
Voorbeschouwing Jong PSV – TOP Oss
4 november 2021

Afgelopen weekend slaagde TOP er niet in om een punt te pakken thuis tegen NAC. Het was wederom een verlies dat niet nodig was. TOP begon niet scherp aan de wedstrijd en kwam al snel 0-2 achter, waarna het eindelijk wakker was. TOP nam de controle over en kwam verdiend op 1-2 vlak voor rust. Kay Tejan schoot de bal onder doelman Olij door. De mannen van Marcel v/d Sloot begonnen scherp aan de tweede helft en het was wachten op de gelijkmaker, alleen die goal viel aan de andere kant. De eerste kans van NAC in de tweede helft was gelijk raak. TOP liet bij vlagen weer zien dat zij goed kunnen voetballen, alleen stond het weer met lege handen. Vrijdagavond neemt TOP het uit op tegen Jong PSV.

Rick Stuy van den Herik was deze Keuken Kampioen Divisie-jaargang al bij vijf doelpunten betrokken (2 goals, 3 assists), meer dan in elk van zijn voorgaande zes Eerste Divisie-seizoenen.

Foto’s: Bert van Berkum

Jong PSV  

Jong PSV eindigde vorig seizoen op de veertiende plaats. Dit seizoen staat er een nieuw gezicht voor de groep, althans voor velen op de club is het geen nieuw gezicht. Ruud van Nistelrooij heeft de leiding over het beloftenteam van de Eindhovenaren. Jong PSV is dit seizoen wisselvallig begonnen. Van de laatste drie wedstrijden werden er wel twee gewonnen. Jong PSV is na dertien wedstrijden op de twaalfde plek terug te vinden.

Afgelopen maandag werd er thuis met 2-0 gewonnen van Jong AZ. Doelpuntenmakers die waren Maximiliano Romero en Jenson Seelt. Dante Sealy is de topscoorder van de Eindhovenaren. Hij is dit seizoen al goed voor vijf doelpunten.

Historie

TOP Oss en Jong PSV komen elkaar vrijdag voor de zeventiende keer tegen. In de zestien eerdere ontmoetingen wonnen de Ossenaren zeven keer, drie keer werden de punten gedeeld en zes keer wonnen de Eindhovenaren. In de laatste editie werd het uit in Eindhoven 0-0. De grootste overwinning van TOP tegen Jong PSV was de 4-1 gewonnen thuiswedstrijd in 2018. De doelpuntenmakers deze wedstrijd waren Norichio Nieveld, Bryan Smeets en Hüseyin Dogan twee keer.

Blessures/schorsingen

TOP zal het tegen Jong PSV op moeten nemen zonder Stephen Buyl en Kyvon Leidsman. Beide zullen het duel vanwege een blessure aan zich voorbij moeten laten gaan.

Het duel van aankomende vrijdag (aftrap 20:00 uur) staat onder leiding van scheidsrechter Michael Eijgelsheim.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Voorbeschouwing MVV Maastricht – TOP Oss

Voorbeschouwing MVV Maastricht – TOP Oss

TOP Oss kreeg genoeg kansen tegen Telstar, maar kwam niet verder dan 1-1. De Ossenaren creëerde weer genoeg kansen, maar vergaten zichzelf wederom te belonen met drie punten. Het is het...

TOP Oss opent fanshop

TOP Oss opent fanshop

De enige echte TOP Oss fanshop, vol met nieuwe items, is nu te vinden aan de Nelson Mandelaboulevard 24!  TOP Oss fanshop! Kom jij ook een keertje langs? Wat een geweldig nieuws! TOP...

Remise TOP Oss tegen Telstar, 1-1

Remise TOP Oss tegen Telstar, 1-1

Het is TOP Oss ondanks een 1-0 voorsprong en enkele enorme kansen in met name de tweede helft niet gelukt om te winnen van het eveneens te laag geklasseerde Telstar. Een 1-1 remise...