Home > Voorbeschouwing Jong PSV – TOP Oss
NIEUWS

Voorbeschouwing Jong PSV – TOP Oss

2 mei 2021

Het seizoen loopt op zijn eind. Met nog maar drie wedstrijden op het programma, speelt TOP Oss maandagavond om 20.00u de inhaalwedstrijd tegen Jong PSV. Deze ontmoeting zou eigenlijk op vrijdag 23 april hebben plaatsgevonden, maar de wedstrijd werd vanwege een aantal coronabesmettingen bij de Eindhovenaren verplaatst.

Afgelopen vrijdag kreeg de ploeg van Wels een flinke tik te verwerken toen er in eigen huis, onder toeziend oog van publiek, met 0-4 werd verloren van Jong FC Utrecht. Deze nederlaag betekende ook gelijk dat de kansen op het winnen van de 4e periode flink zijn geslonken. Toch zullen we alles op alles zetten om het seizoen positief af te sluiten en ook tegen Jong PSV drie punten te pakken.

Eerder dit seizoen wonnen de Ossenaren met 3-2 in eigen huis van Jong PSV. Kyvon Leidsman, Rick Stuy van den Herik en Lion Kaak namen toen de doelpunten voor hun rekening.

Foto’s: Bert van Berkum

Jong PSV

De tegenstander van morgen presteert deze periode erg goed. Ondanks een gelijkspel, afgelopen vrijdag op bezoek bij Telstar, staat de ploeg van Peter Uneken op een tweede plek in de periodestand. Het zal dus zeker geen gemakkelijke opgave worden om de beloftenploeg uit Eindhoven te verslaan.

Weerzien met oude club

De gebroeders Rommens nemen het aankomende maandag op tegen hun oude club. Zowel Olivier als Philippe speelden in de jeugd van PSV. Olivier Rommens speelde 51 wedstrijden voor Jong PSV. Philippe Rommens speelde vier wedstrijden meer dan zijn broer in de beloftenploeg van PSV en kwam uit op een aantal van 55.

Eerdere ontmoetingen

TOP Oss en Jong PSV nemen het maandag voor de zestiende keer tegen elkaar op. In de vijftien eerdere ontmoetingen wonnen de Ossenaren zeven keer, twee keer werden de punten gedeeld en zes keer wonnen de Eindhovenaren.

Eerder dit seizoen wonnen de Ossenaren met 3-2 in eigen huis van Jong PSV. Kyvon Leidsman, Rick Stuy van den Herik en Lion Kaak namen toen de doelpunten voor hun rekening.

De wedstrijd van maandagavond staat onder leiding van scheidsrechter Hensgens. De wedstrijd wordt helaas niet live uitgezonden. Op het twitteraccount @topossofficial is een live verslag te volgen.

De gebroeders Rommens nemen het aankomende maandag op tegen hun oude club.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Klaas Wels: Ossenaar voor altijd!

Het is alweer ruim twee weken geleden dat Klaas Wels tegen Roda JC voor de 168e en de laatste keer als trainer op het veld stond. Na dertien jaar kwam er een einde aan het tijdperk...