Home > Voorbeschouwing: Jong PSV – TOP Oss
NIEUWS

Voorbeschouwing: Jong PSV – TOP Oss

19 februari 2020

Voor komende vrijdag staat er wederom een erg belangrijke wedstrijd op het programma voor TOP Oss, dit keer tegen de beloften van PSV. Jong PSV presteert, net als het eerste elftal, ondermaats dit seizoen. Het team uit Eindhoven is een directe concurrent voor TOP Oss.

De gebroeders Rommens spelen vrijdag tegen hun oude club.

De ranglijst
Waar Jong PSV vorig jaar nog derde eindigde op de ranglijst, staan zij momenteel 16de. Zij draaien dus niet goed dit seizoen met 21 punten. Bij winst kunnen de rood witten uit Oss, die 17de staan met 20 punten, over Jong PSV heen klimmen op de ranglijst.

Schorsing
Bij Jong PSV is Richard Ledezma geschorst. Het 19-jarig Amerikaanse talent van PSV pakte vorige week tegen FC Eindhoven direct rood en moet deze wedstrijd aan zich voorbij laten gaan. De creatieve middenvelder stond al 21 keer in de basis dit seizoen, dus hij zal nodig gemist worden. TOP heeft geen schorsingen.

Gebroeders Rommens
De broers Philippe en Olivier Rommens zullen erop gebrand zijn om goed te spelen vrijdag. In 2006 zijn zij begonnen in de jeugdopleiding van PSV en hebben hier ook de hele jeugdopleiding doorlopen. Philippe en Olivier hebben beide meer dan 50 wedstrijden gespeeld voor Jong PSV. Dit zal een speciale wedstrijd worden voor de Belgen.

Ones to watch
Bij Jong PSV stond Yorbe Vertessen de laatste drie wedstrijden in de spits. Na een blessureperiode van bijna een jaar is hij weer helemaal terug. Met doelpunten tegen de Graafschap en FC Eindhoven is hij op dreef. De topscorer van Jong PSV is Cyril Ngonge met zeven doelpunten. Ook hij gaat naar alle waarschijnlijkheid starten. Hij heeft even vaak het netje laten bollen als onze topscorer, Philippe Rommens.

Vorige ontmoeting
Voor de winterstop was het TOP Oss die de drie punten pakte in het duel tegen Jong PSV. Deze wedstrijd eindigde in een 1-0 overwinning door een doelpunt van Lars Hutten. Nu, een kleine vier maanden later, treffen de twee ploegen elkaar weer, dit keer op de Herdgang. Een herhaling van voor de winterstop zou niet verkeerd zijn, want de punten zijn hard nodig!

We gaan voor de drie punten vrijdag!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Ronald Koeman jr. verlengt contract!

Het contract van Ronald Koeman (25) is verlengd met één seizoen. De keeper is al sinds 2015 actief in Oss. De doelman vierde afgelopen week zijn 25e verjaardag. Nu is het wederom tijd...

Bestel ze nu: TOP Oss mondkapjes!

Ook TOP Oss gaat mee in de huidige 'mode'. De nieuwe TOP Oss mondkapjes zijn nu verkrijgbaar! Of het nu voor in het openbaar vervoer, bij de kapper of voor in het stadion is als we...