Home > Voorbeschouwing Jong FC Utrecht – TOP Oss
NIEUWS

Voorbeschouwing Jong FC Utrecht – TOP Oss

21 februari 2019

Na twee thuiswedstrijden op rij staat TOP Oss weer eens een uitwedstrijd te wachten. De Rood-Witten gaan op maandagavond – aftrap 20.00 uur – de strijd aan met Jong FC Utrecht, de hekkensluiter van de Keuken Kampioen Divisie.

Tekst: Kenny Boons

Eerder dit seizoen won TOP Oss in eigen huis van Jong FC Utrecht met 2-1. Destijds maakte Delano Ladan de winnende in de slotminuut. Van de voorgaande vijf duels met de beloftenploeg verloor TOP er slechts één.

Staartploeg Jong FC Utrecht heeft net als Helmond Sport pas 14 punten verzameld, maar hebben een minder doelsaldo ten opzichte van de Brabanders. Zij incasseerden inmiddels al zestig doelpunten; het meeste van alle clubs. Zelf maakten de Utrechtse talenten er dertig.

Uit vorm
Het elftal van Robin Pronk is bezig aan een slechte reeks. Er werd zeven keer op rij verloren en de laatste drie duels kreeg de club steeds vier goals tegen. Zo was MVV Maastricht vorige week met 4-2 te sterk voor de Domstedelingen. Jong FC Utrecht won op 14 december 2018 voor het laatst, destijds werd FC Dordrecht met 4-1 aan de kant geschoven.

Nick Fenomenema
Spits Nick Venema is een van de weinige lichtpuntjes bij Jong FC Utrecht. De 19-jarige aanvaller scoorde dit seizoen al veertien keer voor de beloftenploeg en staat daarmee op de gedeelde vijfde plaats in het topscoordersklassement. Op diezelfde lijst staat Huyesin Dogan met 15 treffers één plaats hoger. Naast zijn wedstrijden voor de beloften speelde het fenomeen ook al negen Eredivisie-duels voor het eerste team. Daarin was hij ook al verdienstelijk vier keer trefzeker.

Schorsing Lion Kaak
Trainer Klaas Wels staat voor het duel van maandag voor een aantal keuzes. Ook al beschikt de coach over een vrijwel fitte selectie. Lion Kaak is geschorst, hetgeen betekent dat er een plek vrij is gekomen op het middenveld. Er lijken drie logische vervangers te zijn: Olivier Rommens, Norichio Nieveld of Sjoerd Overgoor. Ook is nog het nog niet zeker wie voorin naast Dogan de voorkeur krijgt: Enzo Stroo (hij stond vorige week voor het eerst in de basis) of Ragnar Oratmangoen.

Jordie Briels is er sowieso niet bij. Dennis Janssen en Ferry de Regt zijn twijfelgevallen.

Informatie
Voor het uitduel van maandag zijn nog kaarten beschikbaar, deze zijn tot en met 25 februari 12:00 uur bij ons stadion te koop aan de balie van Fitland en kosten vijf euro per stuk.

Het duel, welke wordt afgewerkt op Sportpark Zoudenbalch, is op eigen vervoer te bezoeken. Volg tijdens de wedstijd ons live-verslag op Twitter of bekijk de wedstrijd live op FOX Sports 1.

Ga je maandag mee? Het is vrij vervoer!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Voorbeschouwing TOP OSS – ALMERE CITY

Ondanks een sterke wedstrijd met goed veldspel, gingen de Ossenaren uiteindelijk met 3-0 onderuit tegen de koploper van de Keuken Kampioen Divisie. Aankomende zaterdag wacht er weer een...