Home > Voorbeschouwing Jong FC Utrecht – TOP Oss
NIEUWS
Voorbeschouwing Jong FC Utrecht – TOP Oss
21 oktober 2021

TOP Oss laat weer een voorsprong uit handen glippen. Dit keer was het FC Emmen dat de achterstand nog omdraaide in een overwinning. Weer een grote domper voor de Ossenaren. Het was Emmen dat sterk aan deze wedstrijd begon. Dit resulteerde in een paar goede kansen, maar de sterk keepende Alblas hield zijn doel schoon. Na rust was het TOP dat scherp uit de kleedkamer kwam en dit resulteerde al na vier minuten in een doelpunt van Mathieu. De assist kwam op naam van Kay Tejan, de spits maakte het de verdedigers van Emmen de hele wedstrijd lastig. Het was Emmen dat zich terug in de wedstrijd knokte en op 1-1 kwam. Wederom kreeg TOP een klap te verwerken, want het was aanvoerder Veldmate die de bezoekers in de blessuretijd naar een overwinning kopte. Vrijdagavond gaat TOP op jacht naar drie punten in Utrecht.

In de voorbereiding oefenden TOP ook tegen Utrechters. Deze wedstrijd werd met 1-3 gewonnen.

Foto’s: Bert van Berkum

Jong FC Utrecht 

In Utrecht zal men niet klagen over de positie waarop het beloftenteam staat. Jong FC Utrecht laat dit seizoen zien dat ze het iedere tegenstander lastig kunnen maken. De ploeg van trainer Darije Kalezic laat zien dat zij ‘volwassener’ geworden zijn. Jong FC Utrecht eindigde vorig seizoen op de 18e plek met 35 punten. Het team staat nu na elf wedstrijden op de 11e plek met 15 punten.

Maandagavond nam Jong FC Utrecht het thuis op tegen Roda JC. Een wedstrijd waarin veel gebeurden, maar het was Roda JC dat uiteindelijk aan het langste eind trok. De Limburgers stonden na twintig minuten al 0-2 voor. In de 59e minuut deed Utrecht nog wat terug door een doelpunt van Arthur Zagre, maar dit was niet genoeg voor een punt. De topscoorder dit seizoen bij Jong FC Utrecht is Nick Venema. Hij is al goed voor vijf doelpunten.

Historie

TOP Oss en Jong FC Utrecht stonden in competitieverband tien keer tegenover elkaar. Geen enkele wedstrijd eindigde in een gelijkspel. TOP Oss won zeven keer en verloor drie keer. De laatste wedstrijd in Utrecht werd er met 0-1 gewonnen. Dennis van der Heijden schoot die wedstrijd raak vanaf elf meter. TOP en Jong FC Utrecht oefenden in de voorbereiding van dit seizoen ook nog tegen elkaar. TOP won die wedstrijd met 1-3 door doelpunten van Tijjani Noslin, Kay Tejan en Jearl Margaritha.

Blessures/schorsingen

TOP zal het tegen Jong FC Utrecht op moeten nemen zonder Stephen Buyl en Niels Fleuren. Beide zullen het duel vanwege een blessure aan zich voorbij moeten laten gaan.

Het duel van aankomende vrijdag (aftrap 20:00 uur) staat onder leiding van scheidsrechter Robin Hensgens.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Voorbeschouwing MVV Maastricht – TOP Oss

Voorbeschouwing MVV Maastricht – TOP Oss

TOP Oss kreeg genoeg kansen tegen Telstar, maar kwam niet verder dan 1-1. De Ossenaren creëerde weer genoeg kansen, maar vergaten zichzelf wederom te belonen met drie punten. Het is het...

TOP Oss opent fanshop

TOP Oss opent fanshop

De enige echte TOP Oss fanshop, vol met nieuwe items, is nu te vinden aan de Nelson Mandelaboulevard 24!  TOP Oss fanshop! Kom jij ook een keertje langs? Wat een geweldig nieuws! TOP...

Remise TOP Oss tegen Telstar, 1-1

Remise TOP Oss tegen Telstar, 1-1

Het is TOP Oss ondanks een 1-0 voorsprong en enkele enorme kansen in met name de tweede helft niet gelukt om te winnen van het eveneens te laag geklasseerde Telstar. Een 1-1 remise...