Home > Voorbeschouwing Jong FC Utrecht – TOP Oss
NIEUWS

Voorbeschouwing Jong FC Utrecht – TOP Oss

22 oktober 2020

Na een heerlijke 2-0 overwinning in de derby tegen FC Den Bosch staat vrijdag al de volgende wedstrijd op het programma. TOP Oss aantreden tegen Jong FC Utrecht op sportpark Zoudenbalch. Een overwinning zal een vervolg geven aan de goede serie waar we nu inzitten.

Vertrouwen is hetgeen wat de ploeg van Klaas Wels uitstraalt de laatste wedstrijden. Het goede spel, de inzet en het opportunistische voetbal leverde door een goed uitgespeelde goal van Mart Remans en een kanonskogel van Kyvon Leidsman drie punten op in de derby tegen FC Den Bosch. Door de overwinning is de ploeg van Klaas Wels vijf plaatsen omhoog geklommen en hebben ze zich op een veertiende plaats gevestigd. 

Kyvon Leidsman aan de bal

Foto’s: Bert van Berkum

Jong FC Utrecht

De selectie van Jong FC Utrecht is deze zomer erg veranderd, mede door veel aanvoer uit de de selectie van o19 heeft trainer René Hake nu zeventien nieuwe spelers onder zijn hoede. Ook hebben negen spelers het hoofdstuk FC Utrecht afgesloten en voor een nieuwe uitdaging gekozen. Misschien wel de meest bekende speler van Jong FC Utrecht is Jeredy Hilterman, de spits van de Utrechters scoorde in zijn eerste acht wedstrijden dit seizoen vijf doelpunten. Jeredy Hilterman beschikt over een aflopend contract, maar hoopt zich dit seizoen in de kijker te spelen bij de hoofdmacht en een plek te verdienen in de selectie.

Jong FC Utrecht is het seizoen moeizaam begonnen. De ploeg van trainer René Hake staat na acht speelrondes met zes punten op een negentiende plaats. Jong FC Utrecht heeft dit seizoen twee wedstrijden gewonnen. De eerste winstpartij werd 0-1 uit bij FC Volendam en de tweede 2-3 bij Go Ahead Eagles door een goal in de laatste minuut van Jeredy Hilterman.

Historie

Aankomende vrijdag staat de negende ontmoeting op het programma. In de acht eerdere ontmoetingen wonnen de Ossenaren zes keer en twee keer gingen de Utrechters er met de punten vandoor. Afgelopen seizoen, die door het coronavirus werd stilgelegd, won TOP Oss met 2-1 thuis van Jong FC Utrecht door een doelpunt in de laatste minuut van Samet Bulut.

 

Het duel van vrijdagavond (aftrap 18:45) staat onder leiding van scheidsrechter Martijn Vos. De wedstrijd wordt live uitgezonden op FOX Sports 6.

 

 

Kan TOP vrijdag van 7 punten uit 3 wedstrijden naar 10 uit 4?

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Voorbeschouwing TOP Oss – NAC

Na het behalen van een gelijkspel in Volendam is het aankomende vrijdag weer tijd voor een Brabants onderonsje! In het Frans Heesen Stadion komt provinciegenoot NAC Breda op bezoek....

Voorbeschouwing FC Volendam – TOP Oss

Een week na de 0-1 nederlaag tegen FC Eindhoven staat voor de ploeg van Klaas Wels de twaalfde wedstrijd van het seizoen op het programma. Ditmaal nemen de Ossenaren het op tegen de...