Home > Voorbeschouwing Jong FC Utrecht – TOP Oss
NIEUWS

Voorbeschouwing Jong FC Utrecht – TOP Oss

16 augustus 2019

In de tweede speelronde van de Keuken Kampioen Divisie speelt TOP Oss opnieuw tegen een beloftenploeg. Aanstaande maandag is Jong FC Utrecht de tegenstander, in het eerste uitduel voor onze rood-witten.

Door: Kenny Boons

Voor het derde seizoen op rij wist TOP Oss het openingsduel te winnen. Zo was de ploeg van trainer Klaas Wels afgelopen vrijdag in eigen huis met 2-1 te sterk voor Jong Ajax, in een wedstrijd waarin de Cihat Celik en Philippe Rommens scoorden namens TOP. Na de fraaie overwinning volgde een dag later meer mooi nieuws: Cas Peters tekende een tweejarig contract in het Frans Heesen Stadion.

Niels Fleuren had vorig seizoen een hoogstandje in huis. Met een hakbal bij de eerste paal bracht hij Norichio Nieveld in stelling en die maakt de winnende: 1-2.

Foto’s: Proshots

In de onderste regionen
Voor Jong FC Utrecht begon het seizoen een dag later dan voor TOP. De Domstedelingen trapten hun vierde seizoen in het betaalde voetbal af met een 2-0 nederlaag tegen het gedegradeerde Excelsior. Hoewel het weinig zegt, is de ploeg van trainer René Hake (vorig seizoen nog trainer van SC Cambuur) de huidige nummer negentien van het klassement. In drie seizoenen op het tweede niveau eindigden Jong FC Utrecht nooit hoger dan plaats achttien.

Zonder Venema
In tegenstelling tot de voorgaande jaren, zal Jong FC Utrecht het dit seizoen in principe moeten stellen zonder Nick Venema, de spits die afgelopen zomer definitief de overstap lijkt te hebben gemaakt naar het eerste elftal van de Domstedelingen. In 58 wedstrijden was Venema goed voor 35 treffers voor de beloftenploeg. Aan onder andere Jeredy Hilterman en Mitchell van Rooijen de taak om de spits te doen vergeten. Laatstgenoemde viel eind vorig seizoen wel op met zeer fraaie goals tegen Helmond Sport en FC Dordrecht.

Head-to-head
Beide ploegen stonden pas zes keer eerder tegenover elkaar. TOP Oss wist vijf ontmoetingen te winnen, de tegenstander was één keer de betere. Vorig seizoen wisten de Ossenaren beide duels van de Utrechtse talenten te winnen. Zowel thuis als uit werd er met 2-1 gewonnen.

Kan TOP de goede start een dito vervolg geven? En vraag twee: ga je mee? Kaarten zijn in Oss te koop, klik hier!

Het duel wordt gespeeld op Sportpark Zoudenbalch. Tickets kosten vijf euro.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?