Home > Voorbeschouwing Jong AZ – TOP Oss
NIEUWS
Voorbeschouwing Jong AZ – TOP Oss
23 augustus 2021

Vorige week gaven we de goede seizoenstart een vervolg, en op wat een manier! In een sfeervol Frans Heesen Stadion wonnen we in de laatste minuten van VVV Venlo door een goal van Stephen Buyl. Daarmee bracht hij zijn ploeg en de supporters in extase. Vanavond wacht de volgende wedstrijd. We nemen het in Wijdewormer op tegen medekoploper Jong AZ.

De koppositie staat vanavond op het spel!

Foto’s: Bert van Berkum

Koppositie

Aanstaande maandag gaat er op het AFAS Trainingscomplex gespeeld worden voor de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie. Bij een overwinning zullen de Ossenaren met de koppositie aan de haal gaan. Dat zou ook betekenen dat Bob Peeters met zijn ploeg fantastisch aan het seizoen begonnen is en op de perfecte score van negen uit drie staat.

Jong AZ

De beloftenploeg uit Alkmaar is evenals TOP Oss met twee overwinningen aan het seizoen begonnen. In de eerste wedstrijd van het seizoen wist Jong AZ met 2-1 te winnen van Almere City. Eén week later wonnen de Alkmaarders in de laatste minuut met 1-2 van Helmond Sport door een doelpunt van Zico Buurmeester.

Jong AZ bestaat zoals ieder jaar weer uit een team van jonge talenten die zich willen bewijzen om in de schijnwerpers van hoofdtrainer Pascal Jansen te komen. Twee spelers om aankomende maandag in de gaten te houden zijn Mohammed Taabouni en Ernest Poku. Mohammed Taabouni mocht in de voorbereiding, net zoals Ernest Poku, mee met de ploeg van Pascal Jansen. De laatstgenoemde viel in het oefenduel AZ-TOP Oss in de tweede helft in en nam al snel de 2-0 voor zijn rekening. Twee spelers dus om in de gaten te houden.

Richonell Margaret

De kersverse aanwinst van TOP Oss speelde in de eerste speelronde nog mee bij onze tegenstander van aankomende maandag. In het duel met Almere City wist de aanvaller de 1-1 te maken. Uiteindelijk won Jong AZ met 2-1 en daarmee was hij een belangrijke schakel tijdens die wedstrijd. Nu zijn de rollen omgedraaid en hoopt hij nu zijn oude ploeg pijn te doen en daarmee de drie punten mee te nemen naar Oss.

Historie

TOP Oss en Jong AZ staan maandag voor de tiende keer tegenover elkaar. In de negen eerdere ontmoetingen wonnen de Ossenaren vijf keer, het eindigde nooit in een gelijkspel en vier keer wonnen de Alkmaarders.

Afgelopen seizoen gingen de Ossenaren twee keer met de overwinning aan de haal. In Wijdewormer werd er met 0-1 gewonnen door een doelpunt van Rick Stuy van den Herik. De wedstrijd in Oss werd een galavoorstelling. Na een snelle rode kaart voor Berkhout (Jong AZ) walste TOP Oss over de beloftenploeg heen. Mede door een hattrick van Mart Remans, twee wonderschone goals van Philippe Rommens en een goal van Livio Milts stond er na 90 minuten een eindstand van 6-0 op het scorebord.

Het duel van aankomende maandag staat onder leiding van Laurens Gerrets. De wedstrijd wordt helaas niet uitgezonden op ESPN. Op het twitteraccount @topossofficial is er een liveverslag te volgen. Samen met jullie steun zullen onze mannen er alles aan doen om de drie punten mee te nemen naar Oss!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?