Home > Voorbeschouwing Jong AZ – TOP Oss
NIEUWS

Voorbeschouwing Jong AZ – TOP Oss

3 december 2020

Zaterdag is het zover! Dan neemt de ploeg van Klaas Wels het voor het eerst dit seizoen op tegen een beloften elftal. Met veel vertrouwen reizen de Ossenaren af naar het AFAS trainingscomplex voor de ontmoeting met Jong AZ. Er zal om 14:00 afgetrapt worden.

Zowel Ruben Roosken als keeper Bo Geens veroverde afgelopen week een plek in het elftal van de week!

Foto’s: Bert van Berkum

Jong AZ
Met elf punten uit de eerste veertien wedstrijden staan de Alkmaarders op een zestiende plek. Jong AZ boekte in speelronde vier een grote overwinning op De Graafschap, het werd maar liefst 7-3! Naast het scorend vermogen staat de verdediging van de beloftenploeg er heel anders voor. Ze kregen maar liefst 41 tegengoals en zijn daarmee de meest gepasseerde verdediging van de Keuken Kampioen Divisie.

Een speler om in de gaten te houden bij Jong AZ is Mohamed Taabouni. Hij is de huidige topscorer bij Jong AZ. De middenvelder van de Alkmaarders scoorde tot op heden zeven keer en gaf twee assists. Hij was in de uitwedstrijd bij Jong FC Utrecht de hoofdrolspeler in de 1-2 overwinning aangezien hij goed was voor een assist en goal.

Eerdere ontmoetingen
TOP Oss en Jong AZ staan zaterdag voor de achtste keer tegenover elkaar. In de zeven eerdere ontmoetingen wonnen de Ossenaren drie keer, het eindigde nooit in een gelijkspel en vier keer wonnen de Alkmaarders.

De laatste overwinning op Jong AZ dateert op 29 maart 2019. Toen wonnen de Ossenaren met 1-0 door een doelpunt van Philippe Rommens.

Het duel van zaterdagmiddag staat onder leiding van scheidsrechter Dröge. De wedstrijd wordt live uitgezonden op FOX Sports 1.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Voorbeschouwing TOP OSS – TELSTAR

Helaas is het TOP Oss afgelopen zondag niet gelukt om de zesde overwinning op rij te boeken en daarmee een nieuw clubrecord neer te zetten. Nu is het aan de ploeg van Klaas Wels de taak...