Home > Voorbeschouwing Jong AZ – TOP Oss
NIEUWS

Voorbeschouwing Jong AZ – TOP Oss

11 januari 2020

Maandag is het zover: de tweede helft van de competitie gaat van start. De Ossenaren zullen afreizen naar Alkmaar voor het duel tegen Jong AZ. Het belofte elftal van de club waarvan een week later de grote mannen op bezoek zullen komen in het Frans Heesen Stadion, voor het bekerduel.

Jong AZ bezet momenteel met 5 punten meer dan TOP Oss, de 14e plek van de Keuken Kampioen Divisie. De Ossenaren zijn nog altijd niet losgekomen van de 18e plek, daar hopen ze natuurlijk snel verandering in te brengen.

Lion Kaak, eerder dit jaar tegen Jong AZ in eigen huis.

Gewaagde tegenstander
Dat het belofte elftal van AZ zeker geen slechte ploeg is, bewijst een aantal uitslagen van de eerste seizoenshelft. Zo wonnen zij bijvoorbeeld van Jong Ajax (2e plek) en De Graafschap (3e plek). Ook is een aantal spelers met het eerste elftal mee op trainingskamp geweest. Aan de voorbereiding zal het voor AZ dus niet liggen.

Gelijke stand
De ontmoeting tussen de twee ploegen eerder dit seizoen, eindigde met 2-1 in het voordeel van de Alkmaarders. Als we kijken naar alle duels die ooit tegen elkaar gespeeld zijn, gaan de ploegen gelijk op. De teams wonnen precies even vaak van elkaar. Aan TOP dus om maandag de weegschaal de goede kant op te laten vallen.

Ones to watch
Zakaria Aboukhal is de huidige topscorer bij Jong AZ. Hij staat met zeven doelpunten bovenaan het lijstje. Hiermee scoorde hij één doelpunt meer dan de speler van TOP Oss met de meeste goals. Philippe Rommens heeft er tot nu toe zes in het net liggen.

Schorsingen en blessures
Bij TOP Oss zijn er een aantal twijfelgevallen voor de wedstrijd van maandag. Van Tiebosch, Overgoor, Gravenberch en Stroo is het nog niet zeker of zij bij de selectie zitten. De oorzaak ligt bij blessures en ziekte. Verder zijn er geen schorsingen.

Mooie beelden, die we graag weer maken!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Voorbeschouwing TOP Oss – SC Cambuur

Vier dagen na de nederlaag bij Almere City (3-0) staat voor TOP Oss alweer de volgende wedstrijd voor de deur. De ploeg van Klaas Wels neemt het zaterdag in het eigen Frans Heesen...