Home > Voorbeschouwing Jong Ajax – TOP Oss
NIEUWS

Voorbeschouwing Jong Ajax – TOP Oss

4 december 2018

Vrijdag gaan we op bezoek bij de kampioen van vorig jaar: Jong Ajax. De Amsterdammers staan nu elfde, maar hebben nog steeds heel wat in de mars. Zo won het beloftenteam vorige week met 2-5 van FC Twente en eerder in het seizoen werd N.E.C. met 4-0 van de mat geveegd.

Jong Ajax heeft samen met FC Twente het vaakst het net gevonden. Ze weten dus wel hoe ze een goaltje moeten prikken, maar in de achterhoede verloopt het iets minder soepel. De keeper is 25 keer gepasseerd dit seizoen; tien keer vaker dan Nick Olij. Aan goals geen gebrek in de hoofdstad.

Vorig seizoen speelden we een prima pot op De Toekomst, maar won Jong Ajax dankzij twee goals van Dani de Wit.

Vorig seizoen
Het Jong Ajax van dit seizoen is niet te vergelijken met het elftal dat vorig jaar kampioen werd. Er zijn veel speler vertrokken (zoals Zian Flemming, Mees de Wit, Vince Gino Dekker en Leon Bergsma) en er zijn een boel spelers doorgestroomd. Bovendien is het regelement voor beloftenteams aangepast: je zult een stuk minder snel een speler van het eerste elftal in de Keuken Kampioen Divisie zien.

Onverwachte opstellingen
Coach Michael Reiziger heeft desalniettemin genoeg talenten om mee te werken en hij rouleert er dan ook flink op los dit seizoen: niet een keer heeft hij zijn basiselftal laten staan. Alleen spits Danilo Pereira da Silva stond elke wedstrijd aan de aftrap. De Braziliaan is momenteel topscoorder bij de Amsterdammers met zes goals.

Vorige resultaten
TOP Oss heeft slechts één onderlinge confrontatie gewonnen. De allereerste wedstrijd die we tegen de beloftenploeg speelden wonnen we thuis met 2-0. In 2013 stonden spelers als Kenny Tete, Riechedly Bazoer, Nicolai Boilesen en Stefano Denswil aan de aftrap. Van ons huidige elftal was alleen Dennis Janssen er toen bij.

Vierdegemee?
Ondanks het verlies tegen Roda JC staan we nog altijd vierde, want de gehele top zes morste punten. Hierdoor is #vierdegemee nog hartstikke actueel.

En? Vierde ge mee? Je hebt tot woensdag 20.00 uur om je tickets te bemachtigen. Meer info >>

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Wie gaat er mee naar Leeuwarden?

Op vrijdag 1 maart maken we een mooie trip naar het hoge noorden. Op de vooravond van de carnaval is SC Cambuur de tegenstander. Je kunt je inschrijven voor een busreis of de autocombi....