Home > Voorbeschouwing Jong Ajax – TOP Oss
NIEUWS
Voorbeschouwing Jong Ajax – TOP Oss
4 april 2022

Na de mooie overwinning in de uitwedstrijd tegen FC Volendam moet het vizier weer op scherp. Maandagavond om 20:00 staat de wedstrijd tegen Jong Ajax op het programma. De wedstrijd vindt plaats op het Sportcomplex De Toekomst en zal onder leiding staan van de heer Martijn Vos. De talenten van Ajax verspilde eerder dit seizoen dure punten in de strijd om de periodetitel tegen TOP Oss. We gaan er alles aan doen om Jong Ajax met een kater achter te laten.

We gaan voor zes punten in twee wedstrijden

Foto’s: Bert van Berkum

TOP Oss

Dat iedereen het lastig heeft tegen de mannen van Bob Peeters was al langer bekend, echter zag iedereen die TOP Oss een warm hart toedraagt het vaak misgaan in de laatste minuten. Dat was afgelopen vrijdag anders, de Ossenaren bleven tot het laatste moment gefocust en boekten een knappe 1 – 2 overwinning op FC Volendam. Hiermee wordt een reeks van vier wedstrijden zonder overwinning doorbroken. Het spel van afgelopen vrijdag was bij vlagen enorm goed te noemen, FC Volendam was hier niet op voorbereid. Echter is het spel van TOP Oss de laatste weken sowieso niet slecht, Tegen Excelsior hadden Bob en zijn mannen misschien ook wel meer verdiend. Na het laatste fluitsignaal afgelopen vrijdag heerste er dan ook een enorm goede sfeer in de kleedkamer van de mannen uit Oss. Na al het harde werken waren er eindelijk weer eens drie punten.

Jong Ajax

We vinden de ploeg van John Heitinga terug op een zevende plek. De Amsterdammers hebben met 68 doelpunten voor en 54 tegen een positief doelsaldo en ze spelen nog mee om plek vijf. De laatste weken gaan alleen een beetje stroef, van de laatste vijf wedstrijden is er maar één gewonnen. Dit was de spectaculaire 6 – 3 overwinning op ADO Den Haag. Na deze wedstrijd hebben ze drie keer gelijkgespeeld. Wie het nieuws een beetje gevolgd heeft, heeft het wel meekregen dat Mohammed Ihattaren zijn veelbesproken rentree op de Nederlandse velden heeft gemaakt. Hij speelde enorm gretig en in de korte tijd dat hij voetbalde spatte het plezier ervan af. Naci Ünüvar is de man om in de gaten te houden, met dertien goals en tien assists is hij verre weg de gevaarlijkste man van Jong Ajax.

Historie

TOP Oss heeft tot op heden niet veel successen behaald op het Sportcomplex De Toekomst. In acht eerdere ontmoetingen met Jong Ajax is er één keer gewonnen, 2 keer gelijkgespeeld en vijf keer verloren. Vorig seizoen behaalde we onze eerste overwinning tegen Jong Ajax. In de rust stond de brilstand nog op het scorebord, maar na rust wist Joshua Sanches de enige goal van de wedstrijd te maken. Bij Jong Ajax stond het vizier vorig jaar niet op scherp, door de vele gemiste kansen mocht TOP Oss van geluk spreken dat er niet meer gescoord werd. Eerder dit seizoen hielden we de Amsterdammers met een 1 -1 gelijkspel knap van de periodetitel af.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

We willen onszelf nog een keer belonen

We willen onszelf nog een keer belonen

De laatste wedstrijd van het seizoen is een feit, voor dit duel zal MVV Maastricht naar het Frans Heesen Stadion afreizen. Eerder dit seizoen werd er met 1-1 gelijkgespeeld, beide ploegen...