Home > Voorbeschouwing Jong Ajax – TOP Oss
NIEUWS

Voorbeschouwing Jong Ajax – TOP Oss

8 april 2021

Afgelopen maandag was het de taak om sportief revanche te behalen na de zure nederlaag tegen FC Den Bosch. Dat lukte door een ijzersterke 2-0 overwinning tegen FC Volendam. Voor de ploeg van Klaas Wels is het nu de taak om de tegenstander van aankomende vrijdag, Jong Ajax, ook aan de zegekar te binden.

Afgelopen maandag boekten de Ossenaren een knappe 2-0 zege op FC Volendam. Na een te korte terugspeelbal van Volendamse voet, produceerde Livio Milts met een mooie solo langs de keeper en verdedigers de 1-0. Voor de Volendammers was er geen doorkomen aan en de verdediging stond als een huis aan de Rood-Witte zijde. Tien minuten voor tijd werd Dennis van der Heijden, na een uitstekende lange bal van Bo Geens, onderuit gehaald door de keeper van FC Volendam: penalty. Van der Heijden, die vervolgens zelf achter de bal ging staan, faalde niet van elf meter en besliste daarmee de wedstrijd. Een mooie overwinning waar de ploeg van Klaas Wels op kan voortborduren!

De vorige wedstrijd tegen Jong Ajax werd met 1-0 gewonnen door een goal van Jan Lammers.

Foto’s: Bert van Berkum

Jong Ajax

In Jong Ajax treffen we een directe concurrent. De Amsterdammers staan na 32 wedstrijden op een puntenaantal van 36. Met dat puntenaantal bezetten zij momenteel de veertiende plek. De talenten uit Amsterdam lijken de laatste weken in een vorm dip te verkeren; maar één van de laatste tien wedstrijden werd gewonnen. De laatste overwinning dateert van 19 maart, toen er met 4-3 werd gewonnen van MVV Maastricht.

Dat Jong Ajax een over een talentvolle ploeg beschikt is een understatement. De laatste jaren wisten verschillende spelers door te breken naar de hoofdmacht van Ajax. Op dit moment lijken er alweer een aantal talenten in de rij te staan voor een plekje in het eerste elftal. Zo wisten Naci Ünüvar, Sontje Hansen en Kenneth Taylor al hun debuut te maken in de hoofdmacht van Ajax, maar op dit moment maken ze nog hun minuten in de beloftenploeg van de Amsterdammers.

De supporters zullen zich de wedstrijd tegen Jong Ajax uit het seizoen 2018/2019 waarschijnlijk nog wel goed herinneren. Na de 2-1 overwinning werd er maar over één ding gepraat: de wereldgoal van Bryan Smeets. De oud-TOP Oss speler wist de bal vanaf eigen helft over de keeper van Jong Ajax heen te schieten en daarmee een goal te produceren die de wereld overging!

Afgelopen januari startten de Ossenaren het jaar 2021 fantastisch door met 1-0 te winnen van de jonge Amsterdammers. De ploeg van Klaas won, door een goal van Jan Lammers, met 1-0  van Jong Ajax.

Het duel van aankomende vrijdag (aftrap 20:00) staat onder leiding van scheidsrechter Ruperti. De wedstrijd wordt niet live worden uitgezonden, maar is wel te volgen via het schakelprogramma van ESPN. Op het twitteraccount @topossofficial is er een live verslag te volgen.

KOM OP TOP!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?