Home > Voorbeschouwing: Jong Ajax- TOP Oss
NIEUWS
Voorbeschouwing: Jong Ajax- TOP Oss
19 december 2019

Na de gewonnen bekerwedstrijd van afgelopen dinsdag tegen VV Katwijk is het alweer tijd voor het volgende duel van TOP Oss. Vrijdagavond reizen de mannen van Klaas Wels naar Amsterdam voor de uitwedstrijd tegen Jong Ajax.

De huidige nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie bezit 39 punten. Dat zijn maar liefst 24 punten meer dan TOP Oss, dat op vijftien punten blijft haken. Het zal dus een zeer lastige wedstrijd worden voor de Ossenaren.

Het thuisduel tegen deze ploeg was op 9 augustus de eerste van het seizoen. De komende wedstrijd op De Toekomst is de eerste van de volgende periode, een belangrijke dus!

Scorend vermogen

Jong Ajax staat er met een tweede plaats erg goed voor in de competitie. Uit de negentien gespeelde wedstrijden wisten ze twaalf keer de winst over de streep te trekken. Dit komt mede door het enorme scorend vermogen waar de Amsterdammers over bezitten. Met 52 doelpunten uit negentien wedstrijden zijn ze de meest scorende ploeg in de Keuken Kampioen Divisie. De verdediging van TOP Oss moet dus heel goed staan, willen ze deze ploeg van scoren weerhouden.

Goede vorm

In de laatste zes wedstrijden wist Jong Ajax vijf keer te winnen. Den Bosch (5-1), NAC Breda (1-2), Telstar (2-3), Roda JC (2-0) en Cambuur (0-2) werden allemaal verslagen, maar de laatstgenoemde was toch wel de belangrijkste voor de Amsterdammers. Door in de afgelopen speelronde koploper Cambuur te hebben verslagen, is het verschil tussen de teams nog maar drie punten. Daarnaast wist Helmond Sport als enige een punt mee te nemen naar Brabant dankzij een 1-1 gelijkspel op De Toekomst.

Voorgaande duels

De wedstrijd TOP Oss – Jong Ajax staat nog goed op het netvlies van vele fans. TOP opende namelijk dit seizoen met het duel tegen Jong Ajax. Cihat Celik en Philippe Rommens zorgden er toen met hun goals voor dat de punten niet mee gingen naar Amsterdam. In de uitwedstrijden tegen de Amsterdammers gaat het TOP Oss helaas wat minder gemakkelijk af. Nog geen één keer wist TOP te winnen op De Toekomst van Jong Ajax. Een statistiek welke hopelijk na vrijdagavond veranderd is.

Doelpuntenmakers

Lassina Traoré is momenteel de topscorer van Jong Ajax. In zeventien competitiewedstrijden wist hij maar liefst veertien keer het net te vinden. Daarnaast bezorgen Jurgen Ekkelenkamp (elf doelpunten) en Ryan Gravenberch (zes doelpunten) ook voor vele goals bij de Amsterdammers. De laatstgenoemde is het broertje van Danzell Gravenberch, huidig speler van TOP Oss. Het zal dus een bijzonder duel worden voor de familie Gravenberch.

Blessures bij TOP

Twee spelers van TOP Oss zijn niet beschikbaar voor de wedstrijd tegen Jong Ajax. Giovanni Büttner liep in de wedstrijd tegen FC Eindhoven een blessure op, waarvan hij nog niet is hersteld. Hierdoor is hij niet inzetbaar. Ook Lorenzo Piqué is nog geblesseerd. De centrale verdediger liep in de warming-up tegen VV Katwijk een blessure op.

Dit soort juichbeelden tegen Jong Ajax willen we weer zien!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?