Home > Voorbeschouwing Helmond Sport – TOP Oss
NIEUWS

Voorbeschouwing Helmond Sport – TOP Oss

1 mei 2019

Met een startbewijs voor de nacompetitie op zak, speelt TOP Oss aanstaande vrijdag de laatste competitiewedstrijd van het reguliere voetbalseizoen. Die avond – aftrap 20.00 uur – nemen de rood-witten het in een uitduel op tegen provinciegenoot Helmond Sport.

Tekst: Kenny Boons

Na de wedstrijd van vrijdag is duidelijk of TOP in de eerste ronde speelt, of pas in de tweede ronde instroomt. De ploeg van Klaas Wels – de huidige nummer zeven van de Keuken Kampioen Divisie – staat namelijk één punt achter op FC Den Bosch, dat momenteel het laatste ticket voor de halve finales in handen heeft. In theorie is zelfs de vierde plaats nog haalbaar. 

Norichio Nieveld kan vrijdag zijn 250e competitiewedstrijd in het betaald betaald voetbal spelen. De 30-jarige verdediger maakt in 2009 zijn debuut voor Feyenoord en speelde daarna voor Excelsior, PEC Zwolle, FC Eindhoven, Go Ahead Eagles en TOP Oss.

Vier zeges
Helmond Sport maakt een teleurstellend seizoen door, wat ze dan ook zo snel mogelijk willen vergeten. De Kattenmeppers staan op de een-na-laatste plaats (19e) met slechts 22 punten uit 37 competitieduels. De ploeg van Rob Alflen won dit seizoen slechts vier wedstrijden. Sparta Rotterdam (3-0), Jong FC Utrecht (2-0), Roda JC (4-0) en FC Eindhoven (2-1) werden verslagen.

De Helmonders wonnen dit seizoen geen enkel uitduel. Helmond Sport scoorde dit seizoen maar 37 keer. Dat komt neer op gemiddeld slechts één doelpunt per wedstrijd. Daarmee zijn ze de minst scorende ploeg van de competitie. Spits Arne Naudts is met zes doelpunten de clubtopscoorder. Op de tweede plaats staat verdediger Joeri Poelmans. Hij maakte vijf treffers.

Nick Olij is terug; Lion Kaak afwezig
Het is nog onzeker wie er bij TOP onder de lat staat. Ronald Koeman keepte de laatste weken uitstekend, maar Nick Olij is terug op het trainingsveld. De keeper – die in maart zijn onderarm brak – heeft deze week de training hervat. Olij was altijd de eerste keus van oefenmeester Wels.

Voor de geblesseerde Dean van der Sluys en Jordie Briels komt het duel nog te vroeg. Ook Lion Kaak is er niet bij. Hij kampt met een liesblessure.

Historisch lastig
TOP Oss heeft het in het verleden vaak lastig gehad tegen Helmond Sport. In 2007 werd er voor het laatst een uitwedstrijd gewonnen en sindsdien werd er slecht één keer gelijkgespeeld. Het wordt tijd om daar verandering in te brengen.

Voor de wedstrijd van aankomende vrijdag zijn nog kaarten te verkrijgen; klik hier. Reis je niet naar Helmond? Dan blijf je via onze Twitter- en Instagrampagina op de hoogte van de verrichtingen op het veld. Of kijk naar het live-schakelprogramma op FOX, voor de hoogtepunten van het duel.

Eind vorig jaar bleef het in het Frans Heesen Stadion bij 1-1. Koen van der Biezen nam de Osse treffer voor zijn rekening.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Bestel ze nu: TOP Oss mondkapjes!

Ook TOP Oss gaat mee in de huidige 'mode'. De nieuwe TOP Oss mondkapjes zijn nu verkrijgbaar! Of het nu voor in het openbaar vervoer, bij de kapper of voor in het stadion is als we...