Home > Voorbeschouwing Helmond Sport – TOP Oss
NIEUWS
Voorbeschouwing Helmond Sport – TOP Oss
20 januari 2022

TOP Oss verliest haar eerste wedstrijd van 2022 van een sterk ADO Den Haag. De Ossenaren gingen afgelopen zaterdag op bezoek in Den Haag en dit werd wederom een vermakelijk duel. Het was ADO dat uiteindelijk de wedstrijd over de streep trok. Aanstaande vrijdag reist TOP af naar Helmond voor een Brabants onderonsje. Aftrap 20:00 uur.

Franslyn Nsingi maakte afgelopen weekend zijn debuut voor de Ossenaren.

Foto’s: Bert van Berkum

TOP Oss deed de eerste 25 minuten goed mee, maar verloor daarna de grip op de wedstrijd. ADO Den Haag creëerde genoeg kansen voor rust, maar de goed keepende Alblas hield zijn doel schoon voor rust. Toch kreeg TOP nog mogelijkheden op een doelpunt, alleen werden deze niet verzilverd. TOP Oss kwam goed uit de kleedkamer.

Helmond Sport

Met Helmond Sport komt TOP een directe concurrent tegen op de ranglijst. Zij staan op dit moment één plek boven ons. TOP Oss heeft twee punten minder dan Helmonders, dus bij winst stijgt TOP op de ranglijst. De ploeg van trainer Wil Boessen heeft dit nieuwe jaar ook nog maar één keer gespeeld. Deze wedstrijd werd thuis met 1-2 verloren van FC Dordrecht.

Historie

In de laatste tien ontmoetingen wist TOP drie keer te winnen, verloor het drie keer en speelde ze vier keer gelijk tegen de Helmonders. Eerder dit seizoen stond er na negentig minuten de brilstand nog op het scorebord. Een wedstrijd die op basis van kansen en spel gewonnen had moeten worden. De laatste ontmoeting uit in Helmond eindigde in 1-1. Doelpuntenmaker deze wedstrijd was Kyvon Leidsman. In de wedstrijd tegen Helmond Sport wordt er normaal gesproken altijd gescoord. In de hele geschiedenis eindigde de wedstrijd slechts drie keer met 0-0.

Blessures/schorsingen

TOP zal het tegen Helmond Sport zonder Stephen Buyl, Dominik Velecky en Hüseyin Dogan moeten stellen. Zij zullen het duel aan zich voorbij moeten laten gaan.

Het duel van aankomende vrijdag (aftrap 20:00 uur) staat onder leiding van scheidsrechter Michael Eijgelsheim. Op ons twitteraccount @topossofficial kunt u een liveverslag volgen.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

We willen onszelf nog een keer belonen

We willen onszelf nog een keer belonen

De laatste wedstrijd van het seizoen is een feit, voor dit duel zal MVV Maastricht naar het Frans Heesen Stadion afreizen. Eerder dit seizoen werd er met 1-1 gelijkgespeeld, beide ploegen...