Home > Voorbeschouwing Helmond Sport – TOP Oss
NIEUWS

Voorbeschouwing Helmond Sport – TOP Oss

19 september 2019

Na twee 2-1 nederlagen op rij wacht aanstaande zaterdag een nieuwe kans op een goed resultaat. TOP Oss neemt het dan in een uitduel op tegen Helmond Sport.

Door: Kenny Boons

 Beide ploegen boekten pas één overwinning. TOP won op de eerste speeldag van Jong Ajax (2-1) en Helmond Sport wist een paar weken terug FC Eindhoven in eigen huis met 1-0 te verslaan. Op dit moment hebben de Kattenmeppers één punt meer dan onze ploeg.

Helmond Sport staat 16e op de lijst. TOP een plekje lager.

Weggezakt
De afgelopen jaren is Helmond Sport van een stabiele middenmoter afgegleden naar de onderste regionen van de Keuken Kampioen Divisie. De Helmonders eindigden in de periode 2000 tot en met 2013 – op één seizoen na – steevast in het linkerrijtje van de eerste divisie. Tweemaal eindigden de club zelfs op de derde plaats. Maar na 2013 wist Helmond Sport het linkerrijtje niet meer te halen. In het seizoen 2017/18 eindigde de ploeg op de voorlaatste plaats en vorig seizoen was het de hekkensluiter. In de hoop oude tijden te doen herleven hoopt Helmond Sport in 2023 een nieuw stadion te openen.

Eerste overwinning
Aan trainer Wil Boessen – hij is dit seizoen de nieuwe trainer – de taak om een begin te maken aan de wederopstanding van Helmond Sport. De eerste overwinning heeft hij in ieder geval al te pakken. Vorig seizoen moest de club zestien (!) wedstrijden wachten op de eerste overwinning. Verder speelde Helmond Sport tot dusver twee keer gelijk (1-1 tegen zowel FC Volendam als Almere City), maar er werd ook twee keer zwaar verloren. Op bezoek bij promotiekandidaten NAC en SC Cambuur werd met 5-1 verloren. De Helmonders incasseerden tot dusver vijftien tegentreffers en dat is samen met huidig hekkensluiter FC Dordrecht met meeste aantal tegendoelpunten.

Ferry de Regt staat sinds dit seizoen onder contract bij Helmond Sport. De centrale verdediger speelde van 2017 tot en met 2019 voor TOP Oss. Trainer Boessen was in het seizoen 2014-15 hoofdtrainer van onze club.

Ruime uitzege
Het Brabantse onderonsje tussen TOP en Helmond Sport werd al 57 keer eerder gespeeld. De Helmonders wonnen het vaakst (28 keer) en TOP Oss wist vijftien wedstrijden te winnen. Vorig seizoen boekte TOP een ruimte 0-4 uitzege. Bryan Smeets, Rick Stuy van den Herik, Philippe Rommens en Huseyin Dogan waren trefzeker. Alle doelpunten vielen in de tweede helft.

De wedstrijd van zaterdag begint om 19.45 uur en is te volgen via onze Twitter- en Instagrampagina. Reis je liever onze rood-witten achterna, kaarten voor de auto of de bus zijn tot en met vrijdag te verkrijgen.

Sweet memories 🙂

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Voorbeschouwing Telstar – TOP Oss

De afgelopen weken waren druk voor de ploeg van Klaas Wels. Twee weken waarin vier duels werden gespeeld. Morgen is de laatste van deze reeks aan de beurt. TOP Oss gaat op bezoek in...