Home > Voorbeschouwing Go Ahead Eagles – TOP Oss
NIEUWS

Voorbeschouwing Go Ahead Eagles – TOP Oss

21 november 2018

Als nummer 4, met de minste tegengoals van alle ploegen, neemt TOP Oss het vrijdag op tegen de koploper. De mannen van Klaas Wels gaan op bezoek bij Go Ahead Eagles.

Een beeld uit een onderling duel van vorig jaar. TOP Oss verloor met 1-6, maar het had net zo goed 6-1 kunnen zijn gezien de kansenverhouding.

John Stegeman is trainer van de club uit Deventer en hij wil ‘een dominant team zien dat wedstrijden controleert, domineert en wint’. Tot nu toe slagen zij daar aardig in. In eigen huis zijn de Eagles nog ongeslagen en speelde ze alleen tegen Sparta Rotterdam met 2-2 gelijk. De rest werd gewonnen. Op vreemde bodem verloren ze van Jong AZ en Telstar.

Doelpuntenmachines
Na het vertrek van spits Sam Hendriks was de vraag of de Deventernaren niet te veel scorend vermogen moesten in leveren, maar na veertien speelronden heeft geen enkele ploeg vaker gescoord dan de koploper. Dat hebben ze te danken aan twee voormalig TOP-Oss spelers: Richard van der Venne en Istvan Bakx. Alleen spits Thomas Verheydt (zes goals) scoorde vaker dan Van der Venne (vijf), en niemand gaf zo vaak de eindpass als Bakx (zeven maal).

Vernieuwing
Niet alleen Van der Venne en Bakx zijn nieuw in de selectie van Stegeman. In totaal zijn er dertien spelers bij gekomen. En niet de minste. In de laatste basisopstelling stonden maar liefst zeven nieuwe spelers. Naast de twee bekenden spelen Jaroslav Navrátil, Gino Bosz, Roland Baas, Jeroen Veldmate en Hobie Verhulst dit jaar voor het eerst in het rood-gele shirt.

Onderling
Vorig jaar verloren we twee keer van Go Ahead. Uit met 2-1 en thuis met 1-6. Anders dan de scores doen vermoeden, was het verschil tussen beiden niet groot. Net als dit jaar. Interessant gegeven is in elk geval dat het een strijd is tussen het meest productieve team van de Eerste Divisie en de ploeg met de sterkste verdediging.

Kaarten
Ga je mee? Als je een uitreispas hebt, kun jij je tot donderdag 16.00 uur opgeven voor de autocombi of de busreis. Klik hier.

Richard van der Venne nog in het rood-witte tricot.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Programma voorbereiding 2019/2020

De eerste tegenstanders in voorbereiding op het nieuwe seizoen zijn bekend. TOP Oss oefent onder meer tegen Eredivisionisten Willem II en RKC Waalwijk en de degradanten Excelsior en De...

Tim Keurntjes vertrekt bij TOP Oss

Tim Keurntjes gaat op zoek naar een nieuwe club. De 28-jarige linkspoot vertrekt na een seizoen uit Oss. De Doetinchemmer, die zowel in de verdediging als op het middenveld uit de...