Home > Voorbeschouwing GO AHEAD EAGLES – TOP OSS
NIEUWS
Voorbeschouwing GO AHEAD EAGLES – TOP OSS
7 januari 2021

Drie dagen na de vijfde overwinning op rij staat de volgende wedstrijd alweer op het programma. Ditmaal nemen de Ossenaren het op tegen Go Ahead Eagles. In Deventer hoopt de ploeg van Klaas Wels de uitstekende serie een vervolg te geven.

De verdediging staat de laatste weken als een huis. In de laatste zes wedstrijden werd maar liefst vijf keer de nul te houden! Een opvallend detail is ook dat iedere wedstrijd met één doelpunt verschil werd gewonnen. Dat laat ook meteen zien dat iedereen fris en fruitig is tot de laatste minuten om zo de voorsprong te verdedigen!

Jan Lammers, Man of the Match tegen Jong Ajax.

Foto’s: Bert van Berkum

Go Ahead Eagles

In Go Ahead Eagles treffen we een directe concurrent. De Deventenaren zitten met grote corona zorgen. Maar liefst tien spelers kregen vorige week een positieve uitslag op de corona test. Afgelopen wedstrijd wisten ze met een gehavend elftal toch de drie punten mee naar huis te nemen door met 2-3 te winnen bij Jong PSV. Door die overwinning vinden we Go Ahead Eagles na achttien wedstrijden terug op een 7e plaats.

Jacob Mulenga is natuurlijk de naam die het meest tot de verbeelding spreekt, kijkende naar de selectie van onze tegenstander. De spits van Go Ahead Eagles beschikt over bakken aan internationale ervaring. Mulenga speelde al 43 interlands voor het nationale elftal van Zambia waarin hij tien keer wist te scoren. Bij de Deventenaren is hij ook één van de doelpuntenmakers, maar hij zal de wedstrijd van vrijdag aan zich voorbij moeten laten gaan. De 36-jarige spits testte vorige week, net zoals negen andere spelers, positief op het coronavirus.

Historie

TOP Oss en Go Ahead Eagles gaan vrijdag voor de 40e keer de strijd met elkaar aan. In de 39 eerdere ontmoetingen wisten de Ossenaren tien keer de drie punten te pakken, tien keer werden de punten gedeeld en negentien keer wonnen de Deventenaren. TOP Oss wist van de tien overwinning er maar één in Deventer te behalen. Die overwinning dateerde van 23 november 2018 door een doelpunt van Huseyin Dogan.

Weerzien met oude club

Voor Lion Kaak, Giovanni Büttner en Sjoerd Overgoor is het een speciale wedstrijd. Dan keren ze eenmalig terug bij hun oude club. Sjoerd Overgoor speelde maar liefst 163 wedstrijden voor de Deventenaren. Giovanni Büttner kwam tot twee wedstrijden in de hoofdmacht van Go Ahead Eagles en Lion Kaak speelde in totaal negen wedstrijden voor de Go Ahead Eagles.

Het duel van vrijdagavond (aftrap 21:00) staat onder leiding van scheidsrechter Hensgens. De wedstrijd wordt live uitgezonden op ESPN 5.

 

KOM OP TOP!!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Informatie TOP Oss – Jong FC Utrecht

 Bij de wedstrijd van 30 april tegen Jong FC Utrecht is publiek weer welkom in het Frans Heesen Stadion. Lees hier hoe u in aanmerking komt voor een toegangsbewijs.Supporters die...

TOP Oss verslaat ook Jong Ajax 0-1.

Voor alles een eerste keer luidt een welbekend gezegde. TOP Oss won afgelopen vrijdagavond voor de eerste keer in haar historie een uitwedstrijd in Amsterdam tegen Jong Ajax. Een...