Home > Voorbeschouwing Fortuna Sittard – TOP Oss
NIEUWS
Voorbeschouwing Fortuna Sittard – TOP Oss
26 oktober 2021

Het is TOP niet gelukt om de slechte reeks van afgelopen tijd te doorbreken. Het werd uiteindelijk een pijnlijke nederlaag in Utrecht. Wederom kreeg TOP een goal tegen in de laatste minuten van de wedstrijd. Jong FC Utrecht schoot deze wedstrijd drie keer op goal en daarvan waren er twee raak. De ploeg van Bob Peeters creëerde genoeg kansen, maar kreeg de bal maar één keer achter doelman de Keijzer. Het was Kay Tejan die de rebound binnen schoot, nadat de penalty van Mathieu werd gepakt door de keeper en via de paal voor de voeten van Tejan terecht kwam. Een lesje in effectiviteit. Woensdagavond is het bekeravond! De ploeg van Bob Peeters treft eredivisieclub Fortuna Sittard in de TOTO KNVB Beker.

Een weerzien tussen TOP Oss en Tijjani Noslin. Tijjani liep in de voorbereiding stage bij TOP, maar werd door zijn opvallende prestaties overgenomen door Fortuna Sittard.

Foto’s: Bert van Berkum

Fortuna Sittard

Fortuna Sittard eindigde vorig seizoen op een keurige 11e plek met 41 punten. Fortuna wist dit seizoen in negen wedstrijden negen punten te pakken. De ploeg van trainer Sjors Ultee won twee keer, speelde drie keer gelijk en verloor vier keer. Fortuna Sittard staat op dit moment op de 16e plek op in de Eredivisie. Afgelopen weekend speelde Fortuna met 1-1 gelijk in Tilburg tegen Willem II. Het was invaller Tijjani Noslin die scoorde voor de ploeg uit Sittard.

Tijjani Noslin

Voor TOP is het een weerzien met Noslin. Tijjani liep in de voorbereiding van dit seizoen stage bij TOP Oss. Hij liet een positieve indruk achter en was opvallend in de wedstrijden die hij speelde. Dit viel ook op bij de ploeg uit Sittard, dat de 22-jarige aanvaller overnam en een contract tot medio 2024 had klaarliggen voor hem.

Historie

TOP Oss en Fortuna Sittard hebben in de beker nog nooit tegenover elkaar gestaan. In competitieverband stonden zij dertig keer tegenover elkaar. TOP Oss won vijftien keer, verloor elf keer en het speelde vier keer gelijk. De meeste spectaculaire wedstrijd was in 2014. Een wedstrijd waarin in negen goals werden gemaakt en TOP uit met 4-5 won en de wedstrijd eindigde met tien man. Man van de wedstrijd was Kevin van Veen die deze wedstrijd drie keer raak schoot .

Blessures/schorsingen

TOP Oss moet in de bekerwedstrijd tegen Fortuna Sittard doen zonder Stephen Buyl, Niels Fleuren en Jearl Margaritha. Zij zullen het duel vanwege een blessure aan zich voorbij moeten laten gaan.

Het duel van aankomende woensdag (aftrap 20:00 uur) staat onder leiding van scheidsrechter Kevin Blom.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Gratis toegang TOP Oss – Al Nasr SC

Gratis toegang TOP Oss – Al Nasr SC

Op zaterdag 27 juli wordt er om 16:00 uur afgetrapt tegen Al Nasr SC. De wedstrijd zal plaatsvinden op Sportpark de Passelegt in Overasselt. Aanschouw jij hoe Sjors Ultee het opneemt...