Home > Voorbeschouwing FC Volendam – TOP Oss
NIEUWS
Voorbeschouwing FC Volendam – TOP Oss
12 september 2018

Vrijdag spelen we de derde uitwedstrijd van het seizoen op bezoek bij FC Volendam. Traditioneel een lastige pot, want we weten zelden aan De Dijk te winnen. De laatste Osse zege dateert zelfs van 2011. Weet je nog? Toen nota bene Volendammer Cees Keizer de winnende maakte.

Vorig jaar verloren we met 3-1 in Volendam, maar trokken wij in Oss aan het langste eind. Thijs van Pol maakte toen de enige treffer.

Slechte start
FC Volendam is niet al te best aan het seizoen begonnen, want ze hebben nog geen overwinning geboekt. Ook vorig jaar was hun start slecht. Toen wonnen ze pas na 12 speelrondes hun eerste wedstrijd, maar herstelden zij zich ijzersterk en eindigden ze zelfs één plek boven TOP.

De Noord-Hollanders verloren tijdens de openingsronde van FC Den Bosch (1-2) en verloren daarna ook van Sparta Rotterdam (2-0) en Go Ahead Eagles (3-0). Alleen tegen Jong AZ pakten ze een puntje: 1-1.

Spitsen
Blikvanger bij De Wijdbroeken is Cas Peters. De aanvaller promoveerde vorig jaar met FC Emmen, had daar ook een groot aandeel in, maar moest een niveau hoger genoegen nemen met een plek op de bank. Volendam sloeg toe en haalde Peters voor drie jaar binnen.

Wie voorin zijn aanvalspartner wordt, lijkt nog geen gedane zaak. Oud-TOP Oss speler Teije ten Den startte de eerste wedstrijden in de basis, maar moest vorige week toekijken. Toen mocht Enzo Stroo (topscorer van vorig jaar) naast de debuterende Peters beginnen.

Geen Veerman
FC Volendam moet het de komende tijd zonder de 19-jarige Joey Veerman. De talentvolle middenvelder ligt twee maanden uit de roulatie vanwege een breuk in zijn voet. Bij TOP Oss ontbreken Ferry de Regt, Koen van der Biezen, Dennis Janssen en Jordie Briels.

Kaarten
TOP Oss wil de goede seizoenstart een dito vervolg geven in Volendam en hoopt daarbij op veel steun vanuit de supporters. Ga je mee? Hier vind je alle informatie.

Tekst: Bodi Tibosch

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

RKC Waalwijk glipt laat voorbij TOP Oss

TOP Oss heeft ook haar derde oefenduel verloren. Na Excelsior (3-1) en Willem II (2-0) was ook RKC Waalwijk te sterk. Het elftal van Fred Grim won dinsdag met 0-1 dankzij een late...

Willem II wint met 2-0

TOP Oss oefende zaterdag opnieuw tegen een sterke opponent en voor de tweede keer ging de vriendschappelijke pot verloren. In Oisterwijk was Willem II te sterk. Vangelis Pavlidis...

Pieter Tuns wordt assistent bij TOP Oss

TOP Oss heeft Pieter Tuns (64 jaar) aangesteld als assistent-trainer van Klaas Wels. De ervaren Bestenaar is de opvolger van Ruud van der Rijt en neemt naast zijn werkzaamheden als...