Home > Voorbeschouwing FC Volendam – TOP Oss
NIEUWS
Voorbeschouwing FC Volendam – TOP Oss
31 maart 2022

Na een weekendje rust, staat de volgende wedstrijd op het programma. Dit keer zullen we afreizen naar het vissersdorp Volendam. De ploeg van Wim Jonk stond lang bovenaan op de ranglijst, echter is daar door vier wedstrijden zonder overwinning verandering in gekomen. FC Volendam zal ondanks de mindere vorm wel de favoriet zijn. Onze mannen gaan er alles om doen om de punten mee naar huis te nemen.

Na een weekendje rust gaan we nu weer knallen!

Foto’s: Bert van Berkum

FC Volendam

FC Volendam leek lang op weg naar het kampioenschap, echter moeten ze nu in de achtervolging op FC Emmen. Het gat met de ploeg van Dick Lukkien is zes punten, de Emmenaren hebben één wedstrijd meer gespeeld. Mocht de ploeg van Wim Jonk de wedstrijd tegen ons winnen, wordt het gat verkleind naar drie punten. De vorm van FC Volendam is alleen niet goed, van de laatste vijf speelrondes werd er maar één winnend afgesloten. Dit was het duel met Jong FC Utrecht, in het Kras Stadion werd er met 2 – 0 gewonnen. In deze mindere reeks werd er onder meer verloren van
directe concurrenten: FC Emmen en Excelsior.  Deze twee hebben flink uitgehaald,
de ploeg uit Rotterdam won met 2 – 5 en FC Emmen was met 4 – 1 te sterk.

Belangrijk

Robert Mühren en Daryl van Mieghem zijn belangrijke spelers. De spits heeft op dit moment 23 doelpunten en tien assists. De buitenspeler heeft de meeste assists, dit zijn er twaalf. Dat betekent dat deze twee bij 35 goals betrokken zijn. Dat zijn indrukwekkende cijfers aangezien FC Volendam dit seizoen tot nu toe 66 keer gescoord heeft. In het duel met ADO Den Haag heeft Robert Mühren geen minuten gemaakt. Oristanio was op 18 maart de spits in het elftal van Wim Jonk.

TOP Oss

Onze mannen hebben vorige week een aantal dagen vrij gekregen, dit kon prima aangezien we afgelopen weekend geen wedstrijd hadden. Met drie wedstrijden binnen acht dagen kunnen de benen van de spelers wel wat rust gebruiken. Maandag is de draad weer opgepakt, hiermee stoomt Bob Peeters zijn mannen klaar voor het duel met FC Volendam.

Kay Tejan

Wat niet iedereen zal weten, is dat onze huidige goaltjesdief een verleden heeft bij onze komende tegenstander. Kay Tejan speelde vanaf 2016 bij Jong Volendam, in zijn eerste seizoen wist hij in 25 duels vier keer te scoren en in het seizoen 2017/18 stroomde hij door naar het eerste elftal van FC Volendam. Dit was echter geen succes, Kay kwam maar tot twee wedstrijden en wist het net in beide wedstrijden niet te vinden.

Historie

Aanstaande vrijdag wordt het de twintigste keer dat TOP Oss af zal reizen naar Volendam. TOP Oss heeft weinig goede herinneringen aan Volendam. In de negentien eerdere edities werd er twee keer gewonnen, vier keer gelijkgespeeld en dertien keer verloren. Vorig seizoen wisten we na rust de 1 – 0 achterstand goed te maken, hierdoor namen we een puntje mee naar Oss. Dennis van der Heijden wist op een assist van Trevor David de gelijkmaker binnen te koppen. Bo Geens keepte een goede wedstrijd, mede dankzij zijn goede keeperswerk bleef het lang 1 – 0. Na de 1 – 1 wist hij nog een aantal goede reddingen te verrichten.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

TOP Oss breidt technische staf uit

TOP Oss breidt technische staf uit

TOP Oss maakt bekend dat de technische staf voor volgend seizoen verder is ingevuld.El Idrissi komt over vanuit de jeugd van FC Utrecht, waar hij het afgelopen jaar hoofdtrainer was van...