Home > Voorbeschouwing FC Volendam – TOP Oss
NIEUWS

Voorbeschouwing FC Volendam – TOP Oss

18 november 2020

Een week na de 0-1 nederlaag tegen FC Eindhoven staat voor de ploeg van Klaas Wels de twaalfde wedstrijd van het seizoen op het programma. Ditmaal nemen de Ossenaren het op tegen de huidige nummer vijf van de ranglijst: FC Volendam. Aankomende vrijdag zal er om 18:45 afgetrapt worden in het Kras Stadion.

FC Volendam
Na een matige seizoenstart heeft FC Volendam zich goed herpakt en strijden ze nu mee om de promotieplekken. De ploeg van trainer Wim Jonk heeft zich de laatste wedstrijden gevestigd als ware doelpuntenmakers. In de laatste vijf wedstrijden wist FC Volendam maar liefst 25 keer te scoren!

Een speler om in de gaten te houden bij FC Volendam is Nick Doodeman. De rechtsbuiten van de Volendammers scoorde dit seizoen al zes keer en was al goed voor negen assists. Nick Doodeman ging in speelronde 7 en speelronde 8 helemaal los wat betreft doelpunten voorbereiden. De rechtsbuiten van FC Volendam gaf in 105 minuten maar liefst acht assists!

Lion Kaak tikte de honderd wedstrijden in het rood-wit aan!

Foto’s: Bert van Berkum

Weerzien met oude club
Voor drie spelers van TOP Oss is het vrijdag een speciale wedstrijd. Dan keren Dennis van der Heijden, Cas Peters en Lorenzo Pique eenmalig terug bij hun oude club. Dennis van der Heijden werd in 2017 voor een halfjaar verhuurd aan FC Volendam. In dat half jaar kwam hij tot negen optredens en drie goals. Cas Peters kwam in het seizoen 2018-2019 uit voor de Volendammers, daar speelde hij 27 wedstrijden en kwam hij tot zeven goals. Voor Lorenzo Pique is zijn laatste wedstrijd in het shirt van FC Volendam een tijd geleden. Hij kwam in het seizoen 2011-2012 uit voor de Volendammers en speelde vijftien wedstrijden.

Eerdere ontmoetingen
TOP Oss neemt het aankomende vrijdag voor de 38e keer op tegen FC Volendam. In de 37 eerdere ontmoetingen wonnen de Ossenaren maar vier keer, tien keer werden de punten verdeeld en 23 keer wonnen de Volendammers. De laatste overwinning van TOP Oss was in het seizoen 2017-2018 toen werd FC Volendam in het Frans Heesen Stadion met 1-0 verslagen door een doelpunt van Thijs van Pol. Afgelopen seizoen ging de wedstrijd in Volendam niet door vanwege het coronavirus.

Het duel van vrijdagavond (aftrap 18:45) staat onder leiding van scheidsrechter Bos. De wedstrijd wordt live uitgezonden op FOX Sports 3.

KOM OP TOP!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Klaas Wels: Ossenaar voor altijd!

Het is alweer ruim twee weken geleden dat Klaas Wels tegen Roda JC voor de 168e en de laatste keer als trainer op het veld stond. Na dertien jaar kwam er een einde aan het tijdperk...