Home > Voorbeschouwing: FC Eindhoven – TOP Oss
NIEUWS

Voorbeschouwing: FC Eindhoven – TOP Oss

4 maart 2020

Net als twee weken terug mogen onze mannen weer richting Eindhoven afreizen, dit keer tegen de blauw witten van FC Eindhoven. De ploeg van Klaas Wels zal de gewonnen wedstrijd tegen Jong FC Utrecht een goed vervolg willen geven door nu ook weer de drie punten te pakken.

Dennis Hettinga tijdens het thuisduel tegen FC Eindhoven. Of hij er aanstaande vrijdag bij is, is nog onduidelijk i.v.m. een blessure.

De ranglijst

FC Eindhoven bezet momenteel de 13de plek op de ranglijst met 33 punten. Dit zijn er negen meer dan TOP Oss, die op de 16de plek staan met 24 punten. Wat opvalt is dat FC Eindhoven veel doelpunten tegen krijgt, 57 namelijk in 28 wedstrijden. Dat is gemiddeld meer dan twee dus. Wel zitten zij in een goede flow door de laatste twee wedstrijden te winnen.

Onderling resultaat

Op de ranglijst scheelt het dus maar drie plekken, maar ook als je kijkt naar eerdere ontmoetingen houden de ploegen elkaar aardig in evenwicht. TOP Oss won negen keer, tegenover acht overwinningen van FC Eindhoven. Het duel tussen de Brabantse ploegen eindigde twee keer onbeslist.

Ones to watch

Iemand om in de gaten te houden bij FC Eindhoven is Rigino Cicilia. Hij staat in de punt van de aanval in de formatie van Ernie Brandts en daarnaast is hij ook nog topscoorder van de ploeg met elf doelpunten. In de laatste twee wedstrijden heeft hij maar liefst drie doelpunten en twee asssists op zijn naam gezet. Bij TOP Oss is de topscoorder Philippe Rommens weer terug na een schorsing. Hij scoorde er tot nu toe acht.

Vorige ontmoeting

De wedstrijd eerder dit seizoen in ’t Osse kuipje eindigde in een 3-1 overwinning voor TOP Oss. Aan Osse kant opende Philippe Rommens de score door de 1-0 tegen de touwen te schieten. Nadat FC Eindhoven 1-1 maakte, waren daar twee doelpunten van Giovanni Büttner. Deze goals bepaalde de eindstand:3-1. Op naar de volle zes punten tegen onze Brabantse concurrent FC Eindhoven!

We gaan weer voor de driepunter!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Ronald Koeman jr. verlengt contract!

Het contract van Ronald Koeman (25) is verlengd met één seizoen. De keeper is al sinds 2015 actief in Oss. De doelman vierde afgelopen week zijn 25e verjaardag. Nu is het wederom tijd...

Bestel ze nu: TOP Oss mondkapjes!

Ook TOP Oss gaat mee in de huidige 'mode'. De nieuwe TOP Oss mondkapjes zijn nu verkrijgbaar! Of het nu voor in het openbaar vervoer, bij de kapper of voor in het stadion is als we...