Home > Voorbeschouwing FC Eindhoven – TOP Oss
NIEUWS
Voorbeschouwing FC Eindhoven – TOP Oss
7 oktober 2021

Na een regenachtige avond in Oss stond er na negentig minuten 0-3 op het scorebord. Een wedstrijd die bepaald werd door een verschil in effectiviteit. De 1e helft was een helft waarin niet veel gebeurde aan beide kanten. De 2e helft kwam TOP scherper uit de kleedkamer en de 1-0 leek in de lucht te hangen, maar de goal viel aan de andere kant. De Graafschap was scherper voor de goal. TOP dat toch een paar goede kansen creëerde kreeg de bal niet langs keeper Hidde Jurjus. Zaterdag kunnen de mannen zich herstellen in een uitwedstrijd tegen FC Eindhoven.

De Eindhovenaren zijn dit seizoen thuis nog ongeslagen. Aan TOP de taak om een einde te maken aan deze reeks!

Foto’s: Bert van Berkum

FC Eindhoven

FC Eindhoven eindigde vorig seizoen op de 15e plaats achter Jong PSV. Ook bij de Blauw-Witten staat er een ander gezicht voor de groep dit seizoen. Ernie Brandts vertrok vorig seizoen al eerder en werd toen tijdelijk vervangen door Pascal Maas. Hij is dit seizoen de assistent van hoofdtrainer Rob Penders.

De ploeg van trainer Rob Penders heeft dit seizoen vier wedstrijden gewonnen, vier verloren en één keer gelijkgespeeld. De Eindhovenaren pakten bijna alle punten thuis in eigen huis; de plek waar zij ook nog ongeslagen zijn dit seizoen. De tegenstander van zaterdagavond staat momenteel op de 10e plaats in de Keuken Kampioen Divisie. De laatste wedstrijd werd uit met 2-0 verloren van Roda JC. De man in vorm bij FC Eindhoven is Joey Sleegers. Hij wist dit seizoen vier keer te scoren en was één keer de aangever.

Historie

TOP Oss en FC Eindhoven komen elkaar zaterdag voor de 49e keer tegen. In de laatste tien ontmoetingen in de competitie wist TOP vijf keer te winnen, speelde we drie keer gelijk en verloren we twee keer. In de laatste wedstrijd in Eindhoven wisten beide teams niet te scoren en werd het 0-0. De laatste spelers die tegen de Eindhovenaren scoorden waren de gebroeders Rommens toen er met 2-2 gelijk gespeeld werd.

De laatste overwinning op FC Eindhoven dateert van 29 november 2019. Toen werd er thuis met 3-1 gewonnen door doelpunten van Philippe Rommens (1x) en Giovanni Büttner (2x).

Blessures/schorsingen

TOP Oss zal het nog steeds zonder Stephen Buyl moeten stellen, die nog steeds aan het herstellen is van zijn knieblessure. Voor de rest kan trainer Bob Peeters beschikken over een fitte selectie.

Het duel van aankomende zaterdag (aftrap 21:00 uur) staat onder leiding van scheidsrechter Robin Gansner. De wedstrijd is live te zien bij ESPN1! De voorbeschouwing van de wedstrijd begint om 20:30 uur.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Voorbeschouwing MVV Maastricht – TOP Oss

Voorbeschouwing MVV Maastricht – TOP Oss

TOP Oss kreeg genoeg kansen tegen Telstar, maar kwam niet verder dan 1-1. De Ossenaren creëerde weer genoeg kansen, maar vergaten zichzelf wederom te belonen met drie punten. Het is het...

TOP Oss opent fanshop

TOP Oss opent fanshop

De enige echte TOP Oss fanshop, vol met nieuwe items, is nu te vinden aan de Nelson Mandelaboulevard 24!  TOP Oss fanshop! Kom jij ook een keertje langs? Wat een geweldig nieuws! TOP...

Remise TOP Oss tegen Telstar, 1-1

Remise TOP Oss tegen Telstar, 1-1

Het is TOP Oss ondanks een 1-0 voorsprong en enkele enorme kansen in met name de tweede helft niet gelukt om te winnen van het eveneens te laag geklasseerde Telstar. Een 1-1 remise...