Home > Voorbeschouwing FC Eindhoven – TOP Oss
NIEUWS
Voorbeschouwing FC Eindhoven – TOP Oss
25 maart 2021

Door een fantastische comeback tegen N.E.C, begonnen de Ossenaren afgelopen vrijdag uitstekend aan de 4e periode. Om deze goede start een vervolg te geven zal de ploeg van Klaas Wels de lijn van de laatste weken moeten proberen door te zetten. Vrijdag wacht er in een Brabants onderonsje de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven.

Iedere fan die TOP Oss een warm hart toedraagt zal hebben genoten van de strijd, vechtlust en wijze waarop de drie punten werden behaald tegen N.E.C. Na een rode kaart van Lorenzo Piqué leek er nieuwe energie in het team te komen. De nieuwe power die de ploeg binnensloop betaalde zich uit in de gelijkmakende treffer van Rick Stuy van den Herik. Even later werd het nog mooier voor de ploeg van Klaas Wels. Na een fantastische voorzet van Ruben Roosken kopte Mart Remans de bal weergaloos binnen. Daarmee trokken tien Ossenaren de overwinning over de streep. Een prestatie van formaat!

De met 3-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven (29-11-2019)  waren Philippe Rommens en Giovanni Büttner zeer belangrijk voor hun ploeg.

Foto’s: Bert van Berkum

FC Eindhoven

In FC Eindhoven treffen we een ploeg waar het de laatste weken op zijn zachts gezegd niet zo lekker loopt. De Eindhovenaren wisten in de laatste dertien wedstrijden geen overwinning te boeken en bivakkeren op dit moment op een troosteloze zestiende plaats. De laatste overwinning die de ploeg van Ernie Brandts boekte, dateert alweer van 12 december 2020. Toentertijd wisten de Eindhovenaren met 4-0 te winnen van MVV Maastricht.

Eén van de belangrijke spelers aan de kant van FC Eindhoven is Jort van der Sande. De spits van de Eindhovenaren was dit seizoen al goed voor vijf goals en zes assists. De laatste weken wil het voor de Jort van der Sande nog niet echt lopen. In de laatste twaalf wedstrijden wist hij niet tot scoren te komen, waardoor hij nog steeds op zoek is naar zijn eerste doelpunt van 2021.

Weerzien met oude club

Aankomende vrijdag treffen we een oude bekende in de naam van Jason Bourdouxhe. De linksback keerde afgelopen zomer terug naar de club waar hij tussen 2012 en 2015 ook al werkzaam was. In Eindhoven heeft hij zijn draai inmiddels goed kunnen vinden. De Belg speelde tot nu toe 21 wedstrijden, waarin hij aan de basis stond van vijf doelpunten.

Historie

TOP Oss en FC Eindhoven gaan aankomende vrijdag voor de 48e keer de strijd met elkaar aan. In de 47 eerdere ontmoetingen wisten de Ossenaren vijftien maal te winnen, tien keer werden de punten gedeeld en 22 keer wonnen de Eindhovenaren.

De laatste overwinning op FC Eindhoven dateert van 29 november 2019. In de met 3-1 gewonnen thuiswedstrijd waren Philippe Rommens (1 goal) en Giovanni Büttner (2 goals) zeer belangrijk voor hun ploeg.

Het duel van vrijdagvond (aftrap 21:00) staat onder leiding van scheidsrechter Smit. De wedstrijd wordt live uitgezonden op ESPN 1.

KOM OP TOP!

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?