Home > Voorbeschouwing FC Dordrecht – TOP Oss
TOPIC

Voorbeschouwing FC Dordrecht – TOP Oss

19 december 2018

Vrijdag gaan we op bezoek in Dordrecht. De FC is slechts één punt verwijderd van de laatste plaats en ze zijn met pas twee gewonnen wedstrijden nog niet bepaald succesvol. Alleen SC Cambuur en RKC Waalwijk werden verslagen.

Voor TOP Oss is de vijfde plek de inzet. Roda JC – de huidige nummer vijf – heeft evenveel punten en hetzelfde doelsaldo (+8), maar staat een positie hoger vanwege het onderlinge resultaat. Ook kunnen we bij een zege nog een rol van betekenis in de tweede periode spelen.

Gaan we als top-vijf-ploeg de winterstop in? 

Stijgende lijn
Vanwege de tegenvallende prestaties bij FC Dordrecht werd trainer Gérard de Nooijer eind november de laan uit gestuurd en daarna ging het onder interim Scott Calderwood even goed. De Schapenkoppen speelden gelijk tegen Almere City FC (1-1) en Roda JC (2-2). Van RKC Waalwijk werd zelfs met 2-0 gewonnen. Afgelopen week kregen ze weer een fikse tik te verwerken: concurrent Jong FC Utrecht was met 4-1 te sterk.

Topscorer Zamouri
Er zijn slechts twee teams met een slechter doelsaldo dan de Zuid-Hollanders: Jong Utrecht en Jong AZ. Ook hebben alleen FC Eindhoven en Helmond Sport minder vaak het net gevonden. Het gevaar moet komen van Oussama Zamouri. De Marokkaans-Nederlandse straatvoetballer, overgekomen van Telstar, is de meest productieve speler bij FC Dordrecht; hij staat op vijf treffers. Daarna volgt Jeremy Cijntje met drie.

Oud-Ossenaren
Bij de groen-witten staan twee spelers onder contract met een verleden in Oss. Antonio Stankov is aanvoerder en verzekerd van z’n plek. Marko Maletic is onlangs geopereerd en zal verstek moeten laten gaan.

Historie
In totaal hebben we 44 keer gespeeld tegen FC Dordrecht en in die 44 wedstrijden hebben beiden teams 71 keer gescoord. Vorig jaar verloren we uitduel met 2-0 na een vroege rode kaart van Dennis Janssen. In eigen huis wonnen we met 3-1.

Busreis
De pot aan De Krommedijk is de laatste van 2018. Ga je met ons mee? Wij organiseren een busreis.

Vorig seizoen zat het niet bepaald mee. FC Dordrecht kreeg twee penalty’s en Dennis Janssen mocht al na een kwartier gaan douchen.

WELLICHT OOK INTERESSANT VOOR JE?

Programma voorbereiding 2019/2020

De eerste tegenstanders in voorbereiding op het nieuwe seizoen zijn bekend. TOP Oss oefent onder meer tegen Eredivisionisten Willem II en RKC Waalwijk en de degradanten Excelsior en De...

Tim Keurntjes vertrekt bij TOP Oss

Tim Keurntjes gaat op zoek naar een nieuwe club. De 28-jarige linkspoot vertrekt na een seizoen uit Oss. De Doetinchemmer, die zowel in de verdediging als op het middenveld uit de...